Relationer

Kungen stoppade älskarinnan på mottagningen med Silvia

Inget fick gå fel.
Kung Carl Gustaf såg till att drottning Silvia skonades.
Älskarinnan stoppades från mottagningen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-09-19 kl 05:49 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 77, kan pusta ut. Hans 50-års-jubileum på tronen blev en formidabel succé.

Finalen i lördags med kortege och färd i den kungliga slupen Vasaorden blev en underbar upplevelse för kungaparet och alla tusentals undersåtar som kantade gatorna.

Bild 1 av 10

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia under jubileumsmottagningen på Stockholms slott.
Bild 2 av 10

Näringslivshöjdare som Karl-Johan Persson och Stefan Persson var på plats för att gratulera kungen, deras respektive var inte välkomna. Kungen hade satt en gräns.
Bild 3 av 10

Landshövdingarna Anna Kinberg Batra och Per Bill från Sveriges landshövdingar överlämnar en gåva till kung Carl Gustaf och Drottning Silvia för att gratulera kungen till 50 år på tronen.
Bild 4 av 10

Anna Kinberg Batra uppvaktar kungen för hans 50 år på tronen.
Bild 5 av 10

Överbefälhavare Michael Bydén från Försvarsmakten kom för att uppvakta kungen. ÖB fick inte ta med sig sin omstridda älskarinna. Det hade kungen satt stopp för.
Bild 6 av 10

ÖB bugar sig nästan lite skamset. Kanske han anar vad kungen tycker om hans skörlevnad?
Bild 7 av 10

För drottning Silvia måste det ha känts skönt att slipa möta Micael Bydéns skandaliserade älskarinna Linda H Staaf.
Bild 8 av 10

Försvarsmakten överlämnade ett signerat partitur till H.M. Konungens Carl XVI Gustaf jubileumsmarsch till kung Carl Gustaf och Drottning Silvia för att gratulera kungen till 50 år på tronen.
Bild 9 av 10

Ax:son Johnsons stiftelser överlämnar en gåva till kung Carl Gustaf och Drottning Silvia för att gratulera kungen till 50 år på tronen. Drottningen var känslosam under mottagningen.
Bild 10 av 10

Älskarinnan Linda H Staaf tillsammans med ÖB Micael Bydén som skiljde sig för den blonda poliskvinnans skull och exponerade sig gentemot främmande makt (läs Ryssland).

Det hela avslutades med en jättelik hyllningskonsert på Norrbro i Stockholm i strålande solsken och 20-gradig mild höstvärme.

Glädje och tacksamhet

Det gick inte att ta miste på kungens glädje och tacksamhet när han och övriga familjen var på plats för att lyssna till bland andra Lill Lindfors, 83, Björn Skifs, 76, Magnus Uggla, 69, och Peter Jöback, 52.

Kungen har njutit av alla de som uppträdde tidigare och han umgås även privat med Lill Lindfors. Konserten satte en härlig punkt för jubileet som kungen firat hela året genom att besöka Sveriges samtliga 21 län.