Mest läst just nu:

Kungens coronapanik efter prinsparets smitta

Skarpt läge – nu är det allvar.
Det råder coronapanik i kungahuset.
Prins Carl och prinsessan Sofia har drabbats av covid-19.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-11-26 kl 10:33 |

ProvaPremium

Kungahuset har under hela coronapandemin varit extremt försiktiga. Kungaparet, som i kraft av sin ålder igår i riskgruppen, har till stora delar varit isolerade på Stenhammars slott utanför Flen.

Nu har dock smittan spridit sig i kungafamiljen och en intensiv smittspårning pågår just nu.

Bild 1 av 6

Hela kungafamiljen sågs nyligen på en begravning, bara dagar senare har både prins Carl Philip och prinsessan Sofia drabbats av covid-19.

Bild 2 av 6

Oron är stor. Skulle prins Daniel drabbas kan konsekvenserna bli förödande givet det faktum att han ingår i riskgruppen med tanke på att han har en transplanterad njure.

Bild 3 av 6

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har isolerat sig i hemmet på Djurgården.

Bild 4 av 6

Det är inte känt hur prins Carl Philip har fått smittan.

Bild 5 av 6

Kungen och Silvia har under stora delar av coronapandemin varit isolerade på Stenhammars slott.

Bild 6 av 6

Prinsessan Sofia testas regelbunden då hon arbetar inom vården.

Hela kungafamiljen testas nu för om de drabbats av covid-19.
– Anledningen till det är att familjemedlemmarna träffades i fredags, då det var en begravning för drottningens bror. Då var de i samma kyrkorum, säger Margareta Thorgren, 57, hovets informationschef till Aftonbladet.

Det är inte bara kungen och drottningen som ingår i riskgruppen – prins Daniel, 47, som lever med en transplanterad njure är synnerligen känslig för infektioner och blir han smittad kan det vara direkt förenat med livsfara.

Prins Carl Philip, 35, och hans vackra hustru är just nu drabbade av lättare influensasymtom, men de bägge ”mår efter omständigheterna väl”, skriver Kungahuset på sin hemsida.

Kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel ingår i smittspårningen och kommer testas då de träffade prinsparet i samband med begravningen av drottning Silvias, 76, bror Walther Sommerlath som gick bort för en tid sedan.