Kungens hemliga partylägenhet

I åratal har det ryktats om att kungen har en för allmänheten okänd lägenhet. 

En hemlig våning där det sägs att han både har svept whiskey och dansat med kaffeflickor på borden. 

– Det ska ha hänt både det ena och det andra i rummen, berättar en källa. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2018-01-08 kl 16:45 |

ProvaPremium

När den omtalade boken “Den motvillige monarken” släpptes skakades den svenska monarkin i grundvalarna. 

Boken målar upp en inte helt smickrande bild av den svenske monarken som enligt författarna hade besökt strippklubbar, varit otrogen och njutit av unga kaffeflickor efter middagarna med sina kompisar i den övre societeten. 

Bild 1 av 12

Nu avslöjas kungens hemliga "time out-lya" från Silvia.
Bild 2 av 12

När den omtalade boken "Den motvillige monarken" släpptes skakades den svenska monarkin i grundvalarna.
Bild 3 av 12

Boken målar upp en inte helt smickrande bild av den svenske monarken som enligt författarna hade besökt strippklubbar, varit otrogen och njutit av unga kaffeflickor efter middagarna.
Bild 4 av 12

Boken följdes upp av flera undersökande reportage i media där olika kvinnor vittnade om hur de hade bjudits in till fester med kungen och hans vänner.
Bild 5 av 12

Drottning Silvia var inte road.
Bild 6 av 12

Enligt uppgifter hade kungen vid tiden en topphemlig lägenhet på Östermalm i Stockholm.
Bild 7 av 12

Våningen fungerade som en övernattare där kungen kunde ta sin sista whiskeypinne istället för att åka hem till Drotningholms slott och hustrun.
Bild 8 av 12

En initierad källa nära kungafamiljen berättar att "kungens okända våning" är en mycket känslig fråga på hovet.
Bild 9 av 12

"Ja, det är inget man talar högt om. Det har alltid gått rykten om att hans majestät ibland tar sig en avstickare till sin lägenhet."
Bild 10 av 12

I september 2005 hävade tidningen Solo att kungen använde lägenheten för otrohetsaffärer. Tre kända svenska kvinnor pekades också ut som älskarinnor.
Bild 11 av 12

Under de senare åren har det dock varit knäpptyst kring kungens kvart. Och precis när den höll på att falla i glömska uppmärksammas den plötsligt igen.
Bild 12 av 12

"Visst har han väl en "time out-lya" från Silvia. Det är i alla fall vad jag har hört", säger radiojournalisten Roger Nordin i en intervju.

Boken följdes upp av flera undersökande reportage i media där olika kvinnor vittnade om hur de hade bjudits in till fester med kungen och hans vänner.

Enligt en av kvinnorna var männen manipulerande till sättet. 
– Jag var nog inte så där jätterolig i deras ögon. Jag var ganska moralisk. Visst såg jag att det strippades men då satt jag påklädd med männen. Det var inte min grej att ta av mig kläderna, berättade hon för Expressen. 

Enligt uppgifter hade kungen, 71, vid tiden en topphemlig lägenhet på Östermalm i Stockholm. Våningen fungerade som en övernattare där monarken kunde ta sin sista whiskeypinne istället för att åka hem till Drottningholms slott och hustrun.