Groda

Kungens nya rekord-groda direkt i tv

Ibland går det lite fort i svängarna.
Nu har kungen återigen gjort sig skyldig till en felsägning.
Den här gången visste vår monark nog var han var men inte när det var.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-06-07 kl 06:45 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 76, gör sitt bästa i sitt värv som monark. Det är nog inte lätt att vara kung och statschef alla gånger. Det är en ständig ström av möten med människor, band som ska klippas, fabriker som ska invigas och så vidare.

Det kan säkert te sig glassigt på ytan att vara kunglig men samtidigt ska man komma ihåg att det inte är något för en latmask och dessutom är ju varje steg som kungen tar bevakat av media.

Bild 1 av 6Kung Carl Gustaf Ny Groda Stor - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf gör alltid sitt bästa, det kan ingen ta ifrån honom.
Bild 2 av 6Kung Carl Gustaf Ny Groda Stor1 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besöker Volvo Cars och tittar Gustaf VI Adolfs bil under sitt besök i Olofström i Blekinge under nationaldagen. Till höger landshövding Ulrika Messing och hennes make Torsten Jansson.
Bild 3 av 6Kung Carl Gustaf Ny Groda Stor2 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf med prins Carl Philip och prinsessan Sofia åker kortege till Skansen för att fira nationaldagen traditionsenligt. Silvia är älskad av folket.
Bild 4 av 6Kung Carl Gustaf Ny Groda Stor3 - Stoppa Pressarna

Olofströms kommunalråd Morgan Bengtsson (t h) anländer tillsammans med drottning Silvia och kung Carl Gustaf till nationaldagsfirandet i Holje Park i Olofström i Blekinge.
Bild 5 av 6Kung Carl Gustaf Ny Groda Stor4 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf strävar på som kungapar.
Bild 6 av 6Kung Carl Gustaf Ny Groda Stor5 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf talar under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen. Allt gick bra ända till slutet då han önskade alla en "glad midsommar".

Kungen får nästan aldrig vara helt privat och det kan ju knäcka den bäste.

Genom åren har kungen trampat i klaveret och någon gång ibland har han varit rentav otrevlig eller arrogant mot journalister, men det må han vara förlåten – (de flesta) journalister gör ju bara sitt jobb men en del av de kan nog uppfattas som lite väl enerverande och påstridiga.

Ibland blir det fel när kungen talar. Vi minns alla hur han inledde ett tal i Arboga med att säga ”kära örebroare”, det var 1995 men det har fortsatt att förfölja kungen i alla år.