Mest läst just nu:

Groda

Kungens nya rekord-groda direkt i tv

Ibland går det lite fort i svängarna.
Nu har kungen återigen gjort sig skyldig till en felsägning.
Den här gången visste vår monark nog var han var men inte när det var.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-06-07 kl 06:45 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 76, gör sitt bästa i sitt värv som monark. Det är nog inte lätt att vara kung och statschef alla gånger. Det är en ständig ström av möten med människor, band som ska klippas, fabriker som ska invigas och så vidare.

Det kan säkert te sig glassigt på ytan att vara kunglig men samtidigt ska man komma ihåg att det inte är något för en latmask och dessutom är ju varje steg som kungen tar bevakat av media.

Bild 1 av 6

Aj, aj, aj!
Kung Carl Gustaf högtidstalade på Skansen och det avslutades med ett rejält magplask.

Bild 2 av 6

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besöker Volvo Cars och tittar Gustaf VI Adolfs bil under sitt besök i Olofström i Blekinge under nationaldagen. Till höger landshövding Ulrika Messing och hennes make Torsten Jansson.

Bild 3 av 6

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf med prins Carl Philip och prinsessan Sofia åker kortege till Skansen för att fira nationaldagen traditionsenligt.

Bild 4 av 6

Olofströms kommunalråd Morgan Bengtsson (t h) anländer tillsammans med drottning Silvia och kung Carl Gustaf till nationaldagsfirandet i Holje Park i Olofström i Blekinge.

Bild 5 av 6

Drottning Silvia såg glad ut i vagnen när hon åkte mot Skansen med kung Carl Gustaf.

Bild 6 av 6

Kung Carl Gustaf talar under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen. Allt gick bra ända till slutet då han önskade alla en "glad midsommar".

Kungen får nästan aldrig vara helt privat och det kan ju knäcka den bäste.

Genom åren har kungen trampat i klaveret och någon gång ibland har han varit rentav otrevlig eller arrogant mot journalister, men det må han vara förlåten – (de flesta) journalister gör ju bara sitt jobb men en del av de kan nog uppfattas som lite väl enerverande och påstridiga.

Ibland blir det fel när kungen talar. Vi minns alla hur han inledde ett tal i Arboga med att säga ”kära örebroare”, det var 1995 men det har fortsatt att förfölja kungen i alla år.

Vi får se vad det blir för livslängd på den nya grodan, för nu har kungen återigen levererat en sådan. Det var i samband med kungens tal på Skansen under nationaldagsfirandet som majestäten slant med tungan.

Artister som Tommy Körberg, 73, Theoz, 16, Linnea Henriksson, 35, och Kalle Moraeus, 58, sjöng och underhöll publiken på Skansen och tv-tittarna. Efter en dryg halvtimme in i programmet som sändes på SVT var det dags för kung Carl Gustaf att tala för undersåtarna.