Kungens skämt med drottningen spårade ur

Silvia uppskattar inte alltid kungens humor.
Carl Gustaf busade till det lite för mycket med drottningen en sen festkväll.
Till frukosten dagen efter fick hans majestät veta att han levde.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2018-09-19 kl 07:35 |

ProvaPremium

Kung Carl Gustaf, 72, har ett lekfullt kynne.

Kanske det var det Silvia, 74, föll för när hon mötte vår monark under OS i München 1972, en charmig glimt i ögat på en stilig kunglighet är aldrig fel.

Bild 1 av 6

Kungens skämt roade inte drottningen. Carl Gustaf fick lite feeling när Silvia gått och lagt sig.
Bild 2 av 6

Tosse och prinsessan Christina bjöd in kungafamiljen till en flott studentfest som blev en fartfylld tillställning fram emot småtimmarna.
Bild 3 av 6

Det var när Gustaf Magnuson, här med hustrun Vicki, tog studenten som kungens skämtlynne gick lite för långt för drottningens smak.
Bild 4 av 6

När kungen är i form gillar han att stå i centrum och spexa till det.
Bild 5 av 6

Nog ser Silvia lite nyförälskad ut i sin Carl Gustaf? Att han är lite busig ibland har drottningen säkert överseende med.
Bild 6 av 6

Oftast så har faktiskt kungen och Silvia väldigt trevligt tillsammans. Här hälsar de gästerna på Sverige-middagen välkomna.

Men ibland går kungen lite för långt i sitt busande kan drottningen tycka. Tidningen Hänt Extra rapporterar om när kungabarnens kusin Gustaf Magnuson, 43, tog studenten och ett rejält kalas var arrangerat av hans föräldrar prinsessan Christina, 75, och hennes make Tord ”Tosse” Magnuson, 77.

Familjen och inbjudna var samlade på mat- och vinprofilen Carl Jan Granqvist, 72, gästgiveri i Värmland för den påkostade studentmiddagen. Fram emot småtimmarna blev det rejäl fart på festen och kungen spottade inte i glaset. Tvärtom var han i högform och kom på ett lämpligt bus –  tyckte han, just då.

När kungen och Silvia övernattar under resor får de inte bo i samma rum av säkerhetsskäl.