Kungens sorg efter gode vännens bortgång

Hans majestäts stora sorg. 
Kungens gode vän avled hastigt och oväntat.
Det är andra dödsfallet på kort tid som drabbat vänner till de kungliga.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2019-05-23 kl 07:12 |

ProvaPremium

Företaget Oriflame är ett svenskt kosmetikaföretag med miljardomsättning.

En av grundarna var Jonas af Jochnick som byggt upp en ansenlig förmögenhet men han har även donerat stora summor till välgörenhet och för sina insatser inom svenskt näringsliv och filantropi belönades han i januari förra året med H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i högblått band.

Bild 1 av 7

Kungen har sorg efter att han förlorat en god vän.
Bild 2 av 7

Näringslivsprofilen Jonas af Jochnick gick oväntat bort och för kungaparet är det andra gången på kort tid som en vän går bort.
Bild 3 av 7

Kungen delade ut H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i högblått band till näringslivsprofilen och filantropen Jonas af Jochnick.
Bild 4 av 7

Jonas af Jochnick konverserar drottning Silvia.
Bild 5 av 7

Jonas af Jochnick efterlämnar hustrun Christina Ragnarsdotter af Jochnick, fyra barn och barnbarn.
Bild 6 av 7

Kungen var nyligen på begravning av sin gode vän storhertig Jean I av Luxemburg.
Bild 7 av 7

Silvia skulle följt med kungen på begravningen i Luxemburg nyligen men drottningen tvingades ställa in sin medverkan på grund av hälsoskäl.

För bara ett par dagar sedan gick Jonas af Jochnick oväntat bort. Han var förvisso 81 år gammal men fylld av liv och energi varför dödsfallet kommer chockartat och oväntat för både hans familj och kungafamiljen.
– Det är med stor sorg vi har tagit emot det tragiska beskedet att Jonas af Jochnick har gått bort. Så sent som i går var han inne på kontoret full av entusiasm och klokskap inför nya projekt och initiativ, och idag har han hastigt och oväntat lämnat oss, säger Oriflames VD Magnus Brännström, skriver Svensk Damtidning.