Kungens vän var nära att bli överkörd av societetshustrun

Den vådliga färden kunde fått ett tragiskt slut.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att Bathina Philipson var nära att köra över en vän till kungafamiljen.
Snart börjar rättegången mot societetshustrun.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-01-19 kl 06:58 |

ProvaPremium

Bathina Philipson, 42, är åtalad för vårdslöshet i trafik efter en vådlig färd. Och just när vi trodde det inte kunde bli mer pikant så blir den allvarliga trafikincidenten en riktig soppa av societet, miljoner och kungafamiljen.

En av de som var nära att bli överkörd av Östermalmsfrun är god vän med kungafamiljen och dessutom nära bekant med Bathinas styvson Andreas ”Coci” Philipson, 45.

Bild 1 av 5

Kungafamiljens vän är en av målsägarna i åtalet mot Bathina Philipson. Societetshustrun står åtalad för vårdslöshet i trafik.
Bild 2 av 5

Enligt åtalet körde kungavännen Aje Philipsons unga hustru i hög hastighet och hon anklagas för att medvetet tagit en risk eller allvarligt brustit i uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävs för att minska riskerna för en trafikolycka.
Bild 3 av 5

Bathina Philipson hävdar att hon är helt oskyldig.
Bild 4 av 5

Bathina Philipson och Aje har tre barn tillsammans.
Bild 5 av 5

Bathina Philipson charmar de flesta. Till och med Aje Philipsons ex-hustru Grete Qviberg är svag för den dynamiska palestinskan.

I mars är det rättegång och Bathina Philipson står åtalad för vårdslöshet i trafik – hon förnekar brott.
– Jag är helt oskyldig. Jag körde i cirka 20 kilometer i timmen, definitivt inte i 100 kilometer i timmen, säger hon i polisförhör vilket framgår i förundersökningen.

Enligt åtalet körde kungavännen Aje Philipsons, 77, unga hustru i hög hastighet och hon anklagas för att medvetet tagit en risk eller allvarligt brustit i uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävs för att minska riskerna för en trafikolycka.