Madeleine är fast i Chris fula fälla

Madeleine önskar inget mer än att få bo i Sverige.
Men prinsessan är fast i Chris fälla.
Det konstaterar en av våra tyngsta hovexperter.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2019-01-06 kl 15:45 |

ProvaPremium

Prinsessan Madeleine, 36, och Chris O’Neills, 44, kuppartade lyxflytt till Florida tog svenska folket på sängen.

Att familjen efter så kort tid bröt upp från London och Europa för att sätta sig på flyget till Miami överraskade många.

Bild 1 av 7

Prinsessan Madeleine vill flytta hem till Sverige men Chris O'Neill vägrar.
Bild 2 av 7

Expressens hovkrönikör Karin Lennmor berättar att Madeleines önskan är att bo i Sverige.
Bild 3 av 7

Chris och Madde valde att genomföra lyxflytten till Florida trots motstånd från drottning Silvia och kronprinsessan Victoria. I Florida verkar de leva i en drönartillvaro fylld med lyx.
Bild 4 av 7

Madeleine lämnade Öland efter sommaren och flyttade till Florida. Något som blivit starkt kritiserat. Hon pressas från flera håll.
Bild 5 av 7

Chris vantrivs i Sverige medan Madeleine längtar hem.
Bild 6 av 7

Chris och Madeleine kom hem till Sverige för att fira drottning Silvia på hennes 75-års dag men amerikanen uppges ha varit mycket ovillig till resan.
Bild 7 av 7

Hur mår Madeleine egentligen? Lyckan verkar inte riktigt finnas där.

Att prinsessfamiljen väljer att bo i New York eller London är i sig en lyxig ouppnåelig dröm för de flesta – och att bo i de städerna kan alltid motiveras med att Chris är verksam inom finansbranschen. Men att bosätta sig i Miami signalerar något helt annat – där är det lyxiga lata dagar, stränder, bad och otaliga timmar i stora shopping malls med air condition som gäller.

Hovet hävdar att Chris O’Neill sköter sin affärsverksamhet från solskensstaten men det är nog fler än en person som tvivlar på att amerikanen jobbar överhuvudtaget. Bilden av Chris och Madeleines drönartillvaro i solen har etsat sig fast på näthinnorna – både hos rojalister och icke-rojalister.

Och under hösten har vi kunnat ta del av rapporter om att prinsessan inte trivs i sin lyx-exil, det kommer vittnesmål om att Madeleine tappat kontakten med gamla väninnor och att hon blir alltmer alienerad från det gamla gänget – det talas till och med om utfrysning.