Madeleine tackar Jonas Bergström för sin lycka

Prinsessan Madeleine har lagt Jonas Bergströms svek bakom sig. Nu tackar hon i stället exet för hans otrohetsaffärer. Annars hade hon aldrig mött sin äkta hälft – Chris O’Neill.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2013-07-31 kl 09:27 |

ProvaPremium

Madeleine njuter av romantiska semestrar och att vara lyckligt gift. Men vid samma tid för tre år sedan såg det annorlunda ut. Då hade prinsessan flytt hals över huvud till New York efter att förlovningen med Jonas Bergström brutits under våren.

Paret hade träffats åtta år tidigare. Den juridikstuderande överklasskillen togs emot med öppna armar av kungafamiljen och fick Madeleine att sluta springa på Stureplans nattklubbar, skriver Se & Hör.

Men förhållandet kom att bli stormigt med mycket upp- och nedgångar och under våren 2009 uppdagades den första stora skandalen. Jonas hade åkt på svensexa till Åre, checkat in på hotell under namnet ”Jacob Bernström” och bedragit Sveriges prinsessa med norskan Tora Uppstrøm Berg.

– Vi hade en affär på hotellet. Vi var intima, avslöjade Tora för norska Se & Hör. 

Madeleine valde att förlåta pojkvännen och under sommaren åkte paret på semester till Capri för att reparera förhållandet. Där gick Jonas ned på knä och Madde sa ja. Men lyckan blev kortvarig. Ett halvår senare avslöjades att Jonas haft flera affärer och gjort en kollega på advokatbyrån Vinge gravid.

I april 2010 var förlovningen bruten.

– Allt händer av en anledning, säger Madde till Svenska Dagbladet, enligt Se & Hör, och menar att hon i efterhand är tacksam mot sitt ex.

– Annars hade jag inte suttit här med den här fantastiska mannen. Och ibland när man varit djupt nere så blir man starkare som person. Något som jag kanske behövde, att stå på egna ben.

Numera är Jonas förlovad med Madeleines tidigare väninna, Stephanie af Klercker.

Bild 1 av 4madeleine stor 12 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine är glad att förlovningen med Jonas Bergström bröts.
Bild 2 av 4madeleinejonas stor 1 - Stoppa Pressarna

Paret var tillsammans i åtta år.
Bild 3 av 4madeleinechris stor2 6 - Stoppa Pressarna

Nu går all Madeleines kärlek till maken Chris O'Neill.
Bild 4 av 4stephanie 1 - Stoppa Pressarna

Här är Jonas Bergströms nuvarande fästmö, Maddes tidigare väninna Stephanie af Klercker.