Nya hemliga kärleksbilden på Victoria

Kärleken är evig.
För tio år sedan sa kronprinsessan Victoria ja till Daniel.
Nu släpper hovet nya hemliga kärleksbilder på det vackra paret.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-02-25 kl 06:04 |

ProvaPremium

Det var en gnistrande vacker vårvinterdag, i februari 2009. Daniel, 44, och Victoria, 41, tog en promenad på kärleksstigen vid Drottningholms slott.

Plötsligt går Daniel från Ockelbo ner på knä, han frågar Victoria om hon vill gifta sig med honom.

Bild 1 av 7

Det är tio år sedan Daniel från Ockelbo gick ner på knä och frågade om Victoria ville bli hans hustru. Nu släpper hovet en privat kärleksbild på paret.
Bild 2 av 7

Det unga kärleksparet mötte pressen i drottning Sibyllas våning på Stockholms slott.
Bild 3 av 7

Även med skyddsglasögon på ser man hur kärleksfullt kronprinsessan Victoria tittar på sin stilige make.
Bild 4 av 7

Tillsammans sida vid sida, både i officiella och privata sammanhang gör Daniel och Victoria det mesta tillsammans. De tröttnar aldrig på varandra.
Bild 5 av 7

Prins Daniel blir säkrare och säkrare i sin roll som kunglighet. Numrera är han riktigt rutinerad, i början kunde han ge ett något nervöst intryck men det var länge sedan.
Bild 6 av 7

Gala och fest, men även mycket vardag. Daniel och Victoria strävar på.
Bild 7 av 7

Här är den vackra kärleksbilden på Daniel och Victoria som hovet låter publicera för att manifestera tioårsminnet av förlovningen.

– Jag sa ja, ja, ja, jaaaa, har Victoria berättat tidigare.

På kvällen kallades dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt, 53, kallades till Drottningholms slott. Kung Carl Gustaf, 72, ville tala med honom.
– Det var mitt enklaste beslut någonsin under regeringsåren, har Fredrik Reinfeldt konstaterat om då han och regeringen gav sig godkännande till bröllopet.

Den 24 februari 2009, för tio år sedan, blev förlovningen offentlig. Daniel och Victoria berättade om sin kärlek för hela svenska folket.

– Det var en härlig solig dag, isen knarrande så där härligt som den gör på Drottningholm emellanåt. Det var en fantastisk stämning, jag var lite nervös förstås. Jag hoppades på ett ja, men var inte helt säker, berättade prins Daniel från soffan där de bägge tu satt.