Oron växer efter drottning Silvias hälsobesked

Larmrapporterna verkar dessvärre stämma.
Silvias hälsa är inte bra.
Senast tvingades den sjuka drottningen utebli från begravningen av kungaparets nära vän.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2019-05-07 kl 10:35 |

ProvaPremium

Under hösten har det vid flera tillfällen kommit oroande signaler från hovet avseende drottning Silvias, 75, hälsa.

Drottningen har givit ett slitet och trött intryck. Hon har dessutom varit sjuk vid flera tillfällen och tvingats ställa in sin närvaro vid olika evenemang. 

Bild 1 av 7

Nu växer oron vid hovet för drottning Silvia och hennes sviktande hälsa.
Bild 2 av 7

Silvia tvingade ställa in medverkan på en begravning av en nära vän. Hur mår hon egentligen?
Bild 3 av 7

Silvia har haft en tung höst med mycket arbete och dessutom har hon blivit kontaktad av en kvinnlig stalker som numera är dömd.
Bild 4 av 7

Drottningen fick kasta sig på ett flyg till USA när det såg ut som att prinsessan Madeleine inte skulle kunna medverka vid Childhood Foundations galamiddag.
Bild 5 av 7

Kungen fick ta farväl av sin nära vän storhertig Jean av Luxemburg utan drottningen vid sin sida.
Bild 6 av 7

Silvia har sett sliten ut den senaste tiden, vi får hoppas att drottningen kan förmås att ta det lite lugnare med alla plikter.
Bild 7 av 7

En av höstresorna för Silvia gick till franska Pau för att hedra minnet av Jean Baptiste Bernadotte och hans trontillträde för 200 år sedan

Problemet är att vår plikttrogna drottning vägrar dra ner på tempot. Silvia har flängt både till Sydamerika, Frankrike, Tyskland och USA – bara under hösten.

Det är slitsamt för vem som helst att resa sådana distanser, och vi får hålla i minnet att Silvia trots allt uppnått en aktningsvärd ålder. För Silvia har alltid ämbetet som drottning gått före hennes person. Silvia har till och med vittnat om att hon kan ångra att hon försummade barnen när de var små på grund av sitt krävande arbete.

Och nu verkar allt flängande genom åren ta ut sin rätt. Drottning Silvia tvingades nyligen ställa in sin resa till Luxemburg för begravningen av kungaparets nära vän storhertig Jean av Luxemburg som nyligen gick bort i en åder av 98 år.