Brott och straff

Prins Carl Philips vän felaktigt utpekad för bajsattack

Obehagligt och mysteriöst.
En nära vän till prins Carl Philip pekades felaktigt ut för en bajsattack.
Mannen angrep Spotifys huvudkontor och blixtsnabbt spreds ett rykte om att det var en nära vän till kungligheten som gått till attack.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2024-01-24 kl 06:15 |

ProvaPremium

Polisen kunde gripa den misstänkte mannen i anslutning till Spotifys huvudkontor på Regeringsgatan i Stockholm på tisdagen. Han misstänks för skadegörelse och ofredande efter att han, enligt uppgift, ska ha kastat avföring i entrén.

– Eventuellt ska han ha kastat någon flaska med det, säger Nadya Norton, 39, vid polisen till Expressen.

Bild 1 av 8Prins Carl Philip Bajsattack Stor - Stoppa Pressarna

Prins Carl Philips nära vän pekades ut för en bajsattack mot Spotifys huvudkontor. Stoppa Pressarna kan emellertid avslöja att kungavännen är helt oskyldig.
Bild 2 av 8Prins Carl Philip Bajsattack Stor1 - Stoppa Pressarna

Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia står nära den felaktigt utpekade vännen som påstods varit skyldig till attacken med avföring.
Bild 3 av 8Prins Carl Philip Bajsattack Stor2 - Stoppa Pressarna

Vi får hoppas att prins Carl Philip väljer att se att hans vän pekas ut för en bajsattack från den humoristiska sidan. Det måste dock vara tungt för vännen att bli felaktigt utpekad.
Bild 4 av 8Prins Carl Philip Bajsattack Stor3 - Stoppa Pressarna

Spotifys grundare Daniel Ek har eventuellt träffat den utpekade kungavännen. Nu får dock Ek informationen om att det inte är kungavännen som attackerat Spotify med avföring.
Bild 5 av 8Prins Carl Philip Bajsattack Stor5 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har ett hektiskt schema. Ibland behöver han få vila.
Bild 6 av 8Prins Carl Philip Bajsattack Stor4 - Stoppa Pressarna

Mannen gick till attack med avföring mot huvudkontoret för streamingtjänsten Spotify i centrala Stockholm. Polis kunde senare gripa honom och det är inte Carl Philips vän.
Bild 7 av 8Kung Carl Gustaf Privatekonomi Stor3 - Stoppa Pressarna

Kungen har träffat den utpekade vännen till Carl Philip vid flera tillfällen. Förhoppningsvis är vår monark nu varse att vännen inte är skyldig till bajsattacken.
Bild 8 av 8Kung Carl Gustaf Privatekonomi Stor - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf måste tänka på kungahusets rykte och det är inte bra om vänner till de kungliga felaktigt pekas ut för bajsattacker.

“Bajs i en burk”

Det var vid strax före lunch som polis larmades till Spotifys huvudkontor på Regeringsgatan 19 i Stockholm.

– Det är någon person som har varit där och härjat, och väktare verkar ha fångat in honom, säger Stockholmspolisens presstalesperson Nadya Norton. 

Mannen, som är i 40-årsåldern, var propert klädd i kostym och ska haft bajs i en burk som han sedan kastat mot streamingföretagets entré.