Prins Daniels hårda papparegler för prinsessan Estelle

Är du två år gammal ska du vara ute och leka – inte sitta inomhus med en surfplatta. Det menar prins Daniel som nu sätter gränser vad gäller prinsessan Estelles leksaker.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2014-09-23 kl 14:40 |

ProvaPremium

Redan i våras ojade sig drottning Silvia, 70, över att barn idag ständigt är omgivna av elektronik.
– Barn är hela tiden omgivna av datorer, musik, iPods och iPads. Hur kommer det att påverka deras hjärnor? undrade hon i en intervju med Dagens Nyheter.

Bild 1 av 2regler1 3 - Stoppa Pressarna

Prins Daniel är bestämd: det finns gränser för hur länge ett barn får sitta med en iPad.
Bild 2 av 2regler4 1 - Stoppa Pressarna

Även drottning Silvia är orolig över barns användande av elektronik.

Att prins Daniel, 40, är mån om att lilla Estelle, som bara är två och ett halvt år gammal, ska röra på sig och vara ute och leka så mycket som möjligt är kanske föga förvånande. Prinsen arbetade ju tidigare som bekant på ett gym där han senare träffade kronprinsessan Victoria, 37, och paret har båda länge varit intresserade av hälsa och fitness.

Därför är det kanske inte så konstigt att prinsen likt sin svärmor drottning Silvia tycker att Estelle ska hålla sig från de omåttligt populära surfplattorna. Eller i alla fall begränsa användandet av dem.
– Man måste ha lite gränser för det där, men det är svårt. När man är 2,5 år gör man det man själv känner för, inte det pappa önskar, säger Daniel i en intervju med TV4 enligt Hänt Extra.