Prinsessan Birgitta känga till kungen: ”Alltid avundsjuk”

Kungen har alltid var avundsjuk på sin äldre syster. Det menar prinsessan Birgitta som nu talar ut i TV3:s nya dokusåpa ”Parneviks”.
– Han förstår inte hur mycket jag kämpar för Sverige, säger hon.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2015-03-16 kl 13:44 |

ProvaPremium

Med sina 19 i handicap har prinsessan Birgitta, 78, en trevlig golftillvaro på Mallorca där hon bosatt sig. 

Tack vare sitt stora golfintresse är hon en given gäst hos proffsspelaren Jesper Parnevik, 50, i hans nya program ”Parneviks” på TV3. Men det pratas inte bara golf i programmet, Birgitta berättar även om livet utanför Sverige, som hon lämnade för 55 år sedan. 

Bild 1 av 2avundsjuk1 1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Birgitta kände sig ensam under pandemin och bjöds då in av sin bror kungen till Stenhammars slott. En fin gest av kärlek.
Bild 2 av 2birgitta4 - Stoppa Pressarna

Det är i nya TV3-såpan "Parneviks" som Birgitta talar ut om sin relation till kungen.

Prinsessan Madelene, 32, fick tidigare en mängd kritik för sitt påstådda bristande engagemang i sina kungliga förpliktelser när hon bodde i New York. Men den som tror att även Birgitta smiter från sina uppdrag tror fel.
– Jag blir mer blågul ju längre tiden går. Jag tror inte min bror förstår det, säger hon i programmet, skriver Expressen.

Prinsessan menar att hon alltid kämpat för sin yngre bror och säger att hon tror att han inte förstår hur mycket hon ”kämpar för Sverige”.
– Han fattar inte. Jag vet att han har varit avundsjuk på mig, eller svartsjuk heter det. Men det får han säga för jag har bara kämpat för honom. Jag har bara min bror i huvudet hela tiden.