Prinsessan Sofia bröt ihop i tårar offentligt

Pressen har varit för hård.
Prinsessan Sofia bröt ihop i tårar.
De senaste tidens turbulens i kungafamiljen tog till slut ut sin rätt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2019-12-02 kl 11:15 |

ProvaPremium

Prinsessan Sofia, 34, har haft en väldigt prövande tid på sistone.

Den vackra kungligheten blev chockad när svärfar slängde ut hennes barn prins Alexander, 3, och prins Gabriel, 2, ur kungahuset. 

Bild 1 av 8prinsessan sofia tarar skola stor 3 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofia bröt ihop i tårar inför alla i samband med besöket på sin gamla skola. Kungens tuffa beslut spökar i bakhuvudet på den vackra kungligheten.
Bild 2 av 8prinsessan sofia tarar skola stor6 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofia välkomnas av kommunalråd Kjell Tenn och kommundirektör Stefan Linde när hon anländer till invigningen av Älvdalsskolan i Älvdalen.
Bild 3 av 8prinsessan sofia tarar skola stor7 - Stoppa Pressarna

Sofia visas runt i skolan i samband med invigningen av nya Älvdalsskolan i Älvdalen. Vid rundvandringen träffade hon sin gamla lärare Ann Nilsson, Matte och NO lärare.
Bild 4 av 8prinsessan sofia tarar skola stor5 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofia tyckte det var mycket spännande att få inviga den nya skolan.
Bild 5 av 8prinsessan sofia tarar skola stor3 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofias föräldrar Marie Hellqvist och Erik Hellqvist var med vid invigningen och det gick inte att ta miste på att de är stolta över sin duktiga och vackra dotter.
Bild 6 av 8prinsessan sofia tarar skola stor1 1 - Stoppa Pressarna

Sofia spanar in skolbiblioteket.
Bild 7 av 8prinsessan sofia tarar skola stor2 - Stoppa Pressarna

Sofia charmade alla när hon invigde skolan.
Bild 8 av 8prinsessan sofia tarar skola stor4 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Sofia höll ett bejublat tal och Älvdalen-borna hade gått man ur huse för att beskåda den vackra prinsessan som kommer från byn.

Kungens omdiskuterade ”utrensningen på Stockholms slott” överraskade alla – inte minst Sofia som kämpat så hårt för att bli accepterad som kunglighet.

Sofias initiala reaktion var en stor ilska som hon riktade mot prinsessan Madeleine, 37, vars lyxliv i Florida gått så långt att kungen var tvingad att agera.

När Sofia så småningom insåg att hennes ilska inte skulle förändra någonting – de bägge småprinsarna är verkligen raderade ut kungahuset – övergick hennes tillstånd till apati och sorg.

Prinsessan Sofia drar nu sig undan med sina tunga känslor av förlust och häromdagen återvände hon hem till Älvdalen för att bo hos sina föräldrar. När kungligheten ändå var på plats valde hon att inviga nybyggda Älvdalsskolan.