Vänskap

Silvia i chock efter nära vännens fula svek på julaftonen

En förnedrande skymf.
Drottning Silvia chockades svårt på julafton.
Hennes nära vän och förtrogne svek kungligheten mitt under högtiden.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-12-25 kl 06:09 |

ProvaPremium

Drottning Silvia, 80, är i många avseenden en modern person. Hon är nyss fyllda 80 år och uppvuxen under konservativa omständigheter i Brasilien och i Västtyskland under efterkrigstiden.

Trots sin bakgrund med föräldrar som kanske inte gick helt i takt med samtiden, eller rättare sagt hennes far Walter Sommerlath gick i lite väl bra takt under 30-talet i Tyskland.

Bild 1 av 7

Drottning Silvias nära vän svek henne å det gruvligaste under julafton.
Bild 2 av 7

Kungen och Silvia hade sett framemot en mysig julafton i soffan. Tji fick de. Drottning Silvia blev utsatt för ett svek av nära vännen.
Bild 3 av 7

Roger Lundgren brukar vara obrottsligt lojal med drottningen och exempelvis aldrig läcka något till media eller skvallra om kungligheten.
Bild 4 av 7

Framlidna Magdalena Ribbing tillsammans med Herman Lindqvist och Roger Lundgren, som var medarbetare under SVT:s bröllopssändningar, poserar med slottet i bakgrunden.
Bild 5 av 7

Självfallet känner dynamiske festfixaren och PR-mannen Alexander Erwik drottning Silvias närmaste förtrogne rådgivare och vän Roger "Royal-Roger" Lundgren.
Bild 6 av 7

Drottning Silvia känner Roger Lundgren mycket väl och hon uppskattar hans kloka råd. Nu har hon svikits av honom.
Bild 7 av 7

Den forna stjärnan Camilla Henemark är ett rött skynke för drottning Silvia som har svårt för allt som har med Army of Lovers att göra.

Walter Sommerlath blev tidigt medlem i tyska nazistpartiet NSDAP. Inträdesdatum: 1 december 1934. Medlemsnummer: 3592030.

Själv förnekade Walther Sommerlath i en intervju 1976 att han någonsin varit medlem av NSDAP. Men hans medlemskort finns bevarat i Bundesarchiv i Berlin.

Försökt förklara

För drottning Silvia har det varit en sorg att hennes fars minne svärtas ned och hon har idogt försökt förklara och försvara, med varierande framgång.

Kanske är det den lite speciella uppväxten som gjort Silvia så pass öppensinnad och modern som hon trots allt är.