Silvia i chock: nära vännen allvarligt skadad

Precis vad hon inte behövde just nu.
Drottning Silvia är i chock.
Kunglighetens nära vän har skadats svårt efter en fallolycka i hemmet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2021-05-26 kl 03:56 |

ProvaPremium

Drottning Silvia, 77, har inte riktigt hämtat sig från det tuffa år som hon just gått igenom.

Coronapandemin har drabbat kungligheten svårt med prinsessan Madeleine, 38, isolerad i Florida med en make som inte alltid ter sig helt stabil.

Bild 1 av 5

Drottning Silvia blev svårt chockad när hon fick höra om nära vännens allvarliga fallolycka i hemmet.
Bild 2 av 5

Allt såg ju så ljust ut för drottningen. Nyligen invigde kung Carl XVI Gustaf tillsammans med drottning Silvia glaskonstnären Bertil Valliens glasutställning på Sollidens slott. I utställningen som är i den engelska parken och har namnet "Gatekeeper" presenterar Vallien resultatet av ett långvarigt konstnärligt experimenterade.
Bild 3 av 5

Silvia blev förtvivlad när hon fick höra att hennes nära vän Roger Lundgren, här med historikern Herman Lindqvist och framlidna journalisten Magdalena Ribbing, skadat sig svårt i samband med en fallolycka.
Bild 4 av 5

Roger Lundgren är sedan många år tillbaka nära vän med kungafamiljen. Här lyssnar han och kronprinsessan Victoria på lite avkopplande gitarrmusik 1997.
Bild 5 av 5

Roger Lundgren är expert både på kungligheter och medier och och ger ofta kloka råd till drottning Silvia. Här berättar han själv om olyckan, Silvia ska emellertid ha informerats innan inlägget publicerades.

Dessutom föll ju drottningen illa och skadade sig i vänster handled härförleden – den vackra kungligheten fick medelst ambulans transporteras till sjukhus för vård.

Efter den tuffa tiden har äntligen kungaparet fått sina vaccin och man hoppades på att ett nytt lugn skulle inträda. Men icke.

Nu har drottningens nära vän skadat sig allvarligt och Silvia uppges ha chockats vid nyheten.

Det är Roger ”Royal-Roger” Lundgren, 46, som – i likhet med drottningen själv – fallit i hemmet och dragit på sig en elakartad fraktur.

Roger Lundgren berättar själv om dramat på Facebook: