Skandalbilden på modellprinsen skakar hovet

Modellprinsen gjort bort sig. Rejält.
Unge Nikolai tog kändisskapet ett steg för långt.
Nu tvingas danska hovet be om ursäkt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2018-11-21 kl 07:14 |

ProvaPremium

Prins Nikolai, 19, är Danmarks senaste och hetaste exportvara.

Den unge bildsköne prinsens slog igenom med dunder och brak under London Fashion Week i våras då han beträdde catwalken i kläder från modehuset Burberry.

Bild 1 av 6

Modellprinsen Nikolai tog det hela ett steg för långt och ställde upp på en reklambild för en specifik produkt. Nu backar det danska kungahuset.
Bild 2 av 6

Här är bilden som får Nikolai att skämmas. Som kunglighet gör man inte reklam. Det är så självklart att det inte ens är en oskriven regel, det bara är så.
Bild 3 av 6

Prins Nikolai med mamma Alexandra och lillebror Felix på Malmö Arena förra veckan.
Bild 4 av 6

Prins Nikolai ser inte helt lycklig ut på den här bilden från armén. Två månader senare lämnade han reservofficers-utbildningen.
Bild 5 av 6

Prins Carl Philip har fått konkurrens om titeln snyggaste prinsen i Europa. Nikolai har tagit modellvärlden med storm.
Bild 6 av 6

Kolla prins Nikolai, som alla stora modeller har han förmågan att byta skepnad och look. Till höger är han modell för Dior och till vänster fyller han arton år.

Hans rena drag och Adonis-lockar gjorde sensation i modevärlden och inte blev hysterin mindre när modellprinsen slog till med en ny tuff look i Paris ett par veckor senare. Då var frisyren mer slimmad när Nikolai gick den prestigefyllda visningen för modehuset Dior.