Sofia och Madeleine indragna i vilt skvallerkrig

Madeleine och Sofia är på nytt i hetluften. 
Nu utnyttjas prinsessorna av två sidor som sprider helt skilda versioner om deras relation. 
– Det här är skamligt, säger en av vännerna. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2018-06-27 kl 08:45 |

ProvaPremium

Hur står det egentligen till med prinsessan Madeleine, 35, och prinsessan Sofias relation, 33? Ena stunden är de bittra fiender och den andra såta väninnor som älskar varandra. 

De traditonella kändistidningarna bevakar regelbundet kungligheterna – och de verkar inte sky några som helst medel för att försöka bromsa sina katastrofala försäljningssiffror. Och då är de två prinsessorna ett redskap nära till hands.

Bild 1 av 9

Sofia och Madeleine är indragna i ett vilt skvallerkrig mellan två veckotidningar.
Bild 2 av 9

Prinsessorna har blivit redskap i kampen om att sälja lösnummer.
Bild 3 av 9

Men vad är sant om deras relation?
Bild 4 av 9

Nu sprids två helt motstridiga uppgifter om Madeleine och Sofia i pressen.
Bild 5 av 9

I Svensk Damtidning är Sofia och Madde plötsligt bästa vänner.
Bild 6 av 9

Hänt Extra hävdar samtidigt att prinsessorna är bittra fiender som ligger i krig med varandra.
Bild 7 av 9

"Sofia och Madeleine har dragits in i ett skvallerkrig där chefredaktörerna är desperata i jakten på lösnummerförsäljning", säger en erfaren branschbedömare till Stoppa Pressarna.
Bild 8 av 9

På Aller Media, som äger tidningarna, äger det enligt uppgift rum panik. 125 miljoner ska sparas och 100 anställda sparkas.
Bild 9 av 9

Hur står det då till med Madeleines och Sofias relation? "De skulle inte komma på tanken att umgås privat om det inte absolut måste. Det är skamligt att påstå något annat", förklarar en av vännerna för Stoppa Pressarna.

Jakten på stålarna har blivit allt mer påtaglig – och nu kan Stoppa Pressarna avslöja att det är något som drabbar läsarna.

De som följer både Svensk Damtidnings och Hänt Extras rapportering om kungahuset är konfunderade. Anledningen: de två veckotidningarna förmedlar helt motstridiga uppgifter om Sofias och Madeleines relation till varandra.

– Vad är det egentligen som stämmer? Varför påstår magasinen så olika saker? Jag blir inte klok på den här röran. Kan ni inte reda ut den här saken en gång för alla, skriver en av deras prenumeranter i ett mail till Stoppa Pressarna.