Victorias reaktion på Daniels stora ilska

Prins Daniel bar på en inre vrede som höll på att exlodera. 

Kronprinsessan Victoria fick maken att besinna sig och gå vidare. 

– Hon kan förstå och lugna ner, berättar en av parets vänner. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2019-09-04 kl 15:45 |

ProvaPremium

Kronprinsessan Victoria, 42, och maken prins Daniel, 45, är ett av landets mest älskavärda och populära par. 

Deras varma känslor för varandra är vitt kända och det ingen som ifrågasätter hur paret stöttar varandra – både i arbetet och hemma på Haga slott där de lever med sina söta små barn prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3. 

Bild 1 av 9

Kronprinsessan Victoria har lyckats dämpa den vrede som prins Daniel bär inom sig.
Bild 2 av 9

Stoppa Pressarna berättade nyligen hur prins Daniel har dolt sin inre vrede för sin hustru.
Bild 3 av 9

Anledningen till Daniels ilska är de två incidenterna då den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault sexuellt antastade Victoria.
Bild 4 av 9

Här syns Jean-Claude Arnult på slottet med sin hustru Katarina Frostenson, som fick lämna Svenska Akademien efter den stora skandalen.
Bild 5 av 9

När Daniel fick reda på vad Jean-Claude Arnault hade utsatt hans hustru för blev han rasande. "Jag har aldrig sett Daniel så frustrerad som den gången. Han blev riktigt förbannad" berättar en vän till prinsen.
Bild 6 av 9

Nu har Victoria lugnat ner prins Daniel. Det är alltid viktigt att tala om såna här svåra händelser med sina familjemedlemmar.
Bild 7 av 9

Kanske tog Victoria ett samtal med Daniel i den här mjuka soffan där de gick igenom vad som exakt hände när hon blev utsatt.
Bild 8 av 9

Jean-Claude Arnault avtjänar i dag ett fängelsestraff för två fall av våldtäkt.
Bild 9 av 9

För prins Daniel har kulturprofilens antastande av hustrun Victoria naturligtvis varit en svår sak att bearbeta.

Men även i det mest perfekta av alla äktenskap kan det komma tråkiga nyheter som slår ner som en bomb. Och det var precis vad som hände i kronprinsessfamiljen när skandalen kring Svenska Akademien briserade. 

Krisen i den anrika samlingen, som instiftades 1786 av Gustaf III, kom inte bara att påverka ledamöterna och Nobelpriset. Även kungahuset drogs in i den smutsiga härvan som präglades av sex, svek och baktaleri. 

När den i dag våldtäktsdömde Jean-Claude Arnault, 73, hustru till tidigare ledamoten Katarina Frostenson, 66, hamnade i rampljuset i samband med skandalen var det många som tappade hakan.