Läsarna föreslog sterilisering som preventivmedel

Förra veckan så skrev Paula ett inlägg där hon undrade vad hon skulle använda för preventivmedel då hennes kropp stötte bort hennes spiral som hon hade. Hon valde då att fråga sina läsare vad dom hade för tips på preventivmedel och det var några som föreslog sterilisering vilket fick Paula att reagera och nu skrivit ett nytt inlägg om detta.
För henne själv så är sterilisering väldigt långt borta både för henne och Hugo men hon undrar ändå hur folk vet om att dom är helt kara med barn och inte sedan ångrar sig när dom steriliserat sig. Jag tar upp detta för att jag själv just nu ligger på tankarna om att sterilisera mig efter att ha fått mitt andra barn och anledningarna är enkla för mig.
Med min son hade jag grov foglossning och låg sängliggandes sista 4 månaderna och förlossningen blev akut igångsatt och jag gick från noll smärta till fulla värkar på 10 min vilket min kropp inte klarade av och hela upplevelsen blev jobbig. Jag tänkte sedan inte skaffa fler barn speciellt inte efter att jag och min sambo gick olika håll men efter en tid så hittade vi tillbaka till varandra och har idag en starkare relation än någonsin (inne på 8 år ihop). Blev gravid igen (inte planerat) och valde då att behålla barnet men även nu blev det en jobbig förlossning eftersom det slutade med kejsarsnitt. Efter att dom satte ryggbedövningen fel 5 gånger innan dom fick till det 6:e gången så var jag redan där helt förstörd men sedan låg min underbara flicka väldigt fel och det var svårt att få ut henne. Men det slutade inte där heller utan när hon väl var ute så hittade dom något från en gammal operation inne i magen som gjorde att dom efter en timme fick söva ner mig och fortsätta operera men till slut blev allt bra 🙂
Jag har nu efter detta funderat på hur jag vill göra i framtiden och personligen så känner jag att sterilisering är ett bra val för mig då jag faktiskt aldrig kommer vilja gå igenom en förlossning igen då jag haft 2 hemska sådana. Sen förstår jag hur Paula tänker med att om man går isär och träffar någon ny men för mig är det så enkelt att jag faktiskt aldrig skulle skaffa barn med 2 olika pappor. Det är emot allt jag själv står för och har sett så många skaffa barn med flera olika pappor och det är inte alltid det fungerar. MEN jag har absolut inga åsikter mot dom som väljer att skaffa barn med olika pappor det är helt upp till varje person utan detta är endast hur jag vill ah det i mitt liv. Jag har en son och en dotter och det räcker för mig och nu vill jag leva ett underbart liv med dom och må bra ihop med min familj. Den sista anledningen är att jag har provat flera olika preventivmedel och det enda som fungerat var p-piller men tyvärr gav dom mig kraftig depression så efter 2 år valde jag att sluta med dom och började må så mycket bättre igen.
Sen tar Paula även upp detta att många väljer att skaffa fler barn om dom förlorar ett barn. Personligen skulle jag aldrig klara av att ersätta ett av mina barn med ett nytt barn om jag skulle förlora någon av dom utan skulden mot att ersätta ett barn skulle förstöra mig och även här är det olika för varje person och detta är bara hur jag känner.
 
Alla gör sina egna val men eftersom Paula tog upp detta nu precis när jag själv sitter i dessa tankar så tänkte jag att jag kunde göra ett lite mer personligt inlägg med mina egna tankar kring detta. Ni får väldigt gärna skriva era tankar kring det här med preventivmedel och även sterilisering.

2018 05 22 09 43 51 - Stoppa Pressarna

Lämna ett svar