Nu kan man läsa om Joakim Lundells film på SF

Igår kom det som Joakim Lundell väntat på, beskrivningen på hans kommande skräckfilm ligger nu uppe på SF.

Han har skapat en skräckfilm som heter Feed och den har biopremiär den 28 oktober. Det var har inte getts ut så mycket information kring filmens handling men här kommer nu vad den handlar om.

 

”En grupp ungdomar med en välkänd influencer i spetsen blir inbjudna till en exklusiv campinganläggning mitt ute i vildmarken. Med siktet ställt på innehåll av högsta kvalitet åker de ut till en liten ö för några dagar av lyxigt vildmarksliv, redo att dela allt med sina följare. Men det finns något där ute, något som vill dem illa, något som inte går att förklara. Ganska snart handlar det inte längre om att hålla flödet levande, utan om att själv överleva.”

2022 08 11 05 57 51 - Stoppa Pressarna

Faksimil: filmstaden.se

 

Joakim har även inför detta släpp svarat på en hel del frågor kring filmen sista dagarna. Här kommer alla frågor och svar om filmen,

 

Vad innebär ditt jobb som producent på Feed? Vad är det du gör?

Svar: Allt, verkligen allt. Är med i processen från första manus till en hel slutprodukt i alla segment. Allt från casting, manus, marknadsföring, poster, trailer,klippning.

 

Varför valde du just skräckfilm?

Svar: För att alla säger att det inte finns någon bra svensk skräckfilm. Har alltid utmanats av att göra det som alla säger är svårt eller omöjligt. Brukar ha som tankesätt att är det inte svårt så är det heller inte roligt. Skräck är svårare genre att göra inom film så varför inte börja där?

 

Varför gjorde du inte en ny svensk deckare, har väl inte gjorts förr?

Svar: Nej är ju lite utbud av sånt. Känns väldigt skralt med både Maria Värn, Beck, Wallander och 150 andra.

 

Vilka biografer kan man kolla på Feed när den kommit ut?

Svar: Jag tror i stort sätt alla verkligen. Den kommer gå flera tider på varje biograf i Sverige med premiär 28:e oktober och biljetter kommer att börja gå att boka några veckor innan.

 

Är du nöjd med resultatet av Feed?

Svar: Vi är långt ifrån klara än. Vi är mitt i klippprocessen och krävs många 100 tals timmar till innan man är nöjd. Men vi har allt vi behöver nu för att kunna paketera filmen på det sättet vi önskar. Sen är det den svåraste genre man kan försöka sig på att producera och lägg till där med att den är på svenska dessutom.

 

Är det någon känd skådis med?

Svar: Ja dom flesta är ju kända. Molly Nutley, Sofia Kappel, Joel Lutzow, Vincent Grahl osv.

2022 08 11 06 23 42 - Stoppa Pressarna

 

Vad är budgeten på filmen?

Svar: Ca 22 miljoner. Så det är lite super mycket man ska lyckas göra en riktigt bra film med så det har ju självklart varit en utmaning också.

 

Vad är det som kostar med film?

Svar: 22 miljoner är en relativt liten budget. För att jämföra så hade den svenska filmen utvandrarna ca 100 miljoner, och ska vi prata Amerikansk film som Avengers, Avatar osv så finns det filmer som har över 3 miljarder svenska kronor.

Allt kostar, all tid som det tar, det tar någon betalt för och är så otroligt många inblandade personer i detta projekt. Bara på plats vid inspelning så är det ibland upp emot 100 anställda tex.

 

Kommer Feed på bio i Norge?

Svar: Vi tror och hoppas det.

 

Vilket filmbolag använder du dig av?

Svar: Nordisk film är distributör.

 

Betalade ni för era teaser posters?

Svar: Klart att en grafiker tar betalt för sitt jobb, det är ju ett yrke precis som vilket som helst.

 

Varför är du inte med och verkar i filmen själv?

Svar: Har fått frågan flera gånger att skådespela i filmer och serier men har alltid tackat nej till det. Hade säkert varit en duktig skådespelare med lite träning men det är inte vad jag brinner för. Jag trivs bäst bakom kameran och att skapa och producera och det är också vad jag är helt klart bäst på.

 

 

 

Kommer ni se filmen?

 

 

Lämna ett svar