Mest läst just nu:

Federley-härvan

Annie Lööfs pedofil-bakslag i Federley-härvan

Det politiska priset för pedofilskandalen blir högt för Annie Lööf.
Nu kommer notan.
Den rödhåriga partiledarens förtroende har rasat i botten hos svenska folket.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2021-01-05 kl 07:17 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarnas avslöjande pedofilavslöjande kring Fredrick Federley, 42, fortsätter att påverka svensk inrikespolitik. Centerpartiet har tappat var fjärde väljare och nu kommer nya chocksiffror för Annie Lööf, 37.

Avslöjandena kring ”Björbo-pedofilen” tvingade bort Fredrick Federley från politiken. Han har nu lämnat alla sina uppdrag.

Bild 1 av 7

Annie Lööf rasar rejält i förtroende hos svenska folket efter Stoppa Pressarnas pedofil-avslöjande kring Fredrick Federley.

Bild 2 av 7

Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" träffades första gången i slutet av maj. I januari frigavs pedofilen villkorligt från fängelset efter att ha avtjänat sex år ut av de nio års fängelse han dömdes till.

Bild 3 av 7

Fredrick Federley gick på sexklubbar tillsammans med "Bryssel-pedofilen" när han var i den belgiska huvudstaden. Stoppa Pressarna avslöjade att även Annie Lööf känner "Bryssel-pedofilen" och att de haft kontakt på Facebook. "Bryssel-pedofilen" fantiserade om att våldta spädbarn, enligt fängelsedomen mot honom.

Bild 4 av 7

Fredrick Federley visste redan i juni om att hans sambo var en dömd pedofil. Nu försöker han blanda bort korten.

Bild 5 av 7

Christer Yrjas har bland annat varit ordförande i kommunfullmäktige, men har haft sina flesta uppdrag i familjenämnden. Sedan 2015 är han ordförande i familjenämnden och sedan 2019 är han också ledamot av sociala jouren. Han tvingades lämna alla sina politiska uppdrag efter att det visade sig att han i likhet med Fredrick Federley bott med en dömd pedofil på sin gård.

Bild 6 av 7

Annie Lööf har lovat att Centerpartiet ska "stödja" Federley om fallskärmen från EU-parlamentet inte är tillräcklig.

Bild 7 av 7

Annie Lööf och Fredrick Federley är vänner sedan 20 år tillbaka.

För partiledaren Annie Lööf har den senaste tiden varit en mardröm. Hennes personliga vän sedan 20 år tillbaka har levt med en dömd pedofil – trots att Federley visste att den 42-årige mannen gjort sig skyldig till grova våldtäkter mot barn valde han att fortsätta vara sambo med ”Björbo-pedofilen”.

Och det politiska priset är inte bara högt för Fredrick Federley och Centerpartiet som har tappat nästan vart fjärde väljare efter Stoppa Pressarnas avslöjande.

Nu kommer nya siffror som visar att väljarnas förtroende för Annie Lööf sjunkit markant.

Den stridbara småländskan tappar 4 procentenheter i Expressen/Sifos nya mätning – och det är Federley-skandalen som ställer till det.

Centerledarens förtroende sjunker med 4 procentenheter till 25 procent sedan decembermätningen. Enligt Sifos opinionschef Toivo Sjörén, 65, kan Federley-affären bidragit till minskningen.