Dödsfall

Magdalena Anderssons tunga sorg efter dödsfallet

En tung sorg att bära.
Magdalena Andersson var alltid pappas flicka – han fick aldrig se henne bli statsminister.
Pappa Göran hann dö i Alzheimers dessförinnan, nu berättar toppolitikern om den svåra tiden.

 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-07-11 kl 12:03 |

ProvaPremium

Magdalena Andersson, 55, är Sveriges första kvinnliga statsminister och hon har rivstartat. Hon har till och med hunnit avgå och återkomma i rollen som regeringschef.

Hon var förhandstippad efter sin succé som finansminister och meriterna var det sannerligen inget fel på efter 25 år av erfarenhet från tunga och ansvarsfulla poster. Det blev ett stort fokus på det faktum att hon är kvinna vilket är lätt att uppleva som lite tveeggat, Magdalena Andersson är ju kompetent oavsett kön.

Bild 1 av 6

E-Type vill ha bort Statsminister Magdalena Andersson.
Bild 2 av 6

Magdalena Anderssons pappa fick aldrig se henne bli statsminister.
Bild 3 av 6

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin och statsminister Magdalena Andersson besöker High Chaparral i Gnosjö. High Chaparrals VD Mathias Bergendahl till höger.
Bild 4 av 6

ÖB Micael Bydén, talman Andreas Norlén och statsminister Magdalena Andersson när Försvarsmakten arrangerade Veterandagen vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. För statsministern måste det kännas märkligt att tvingas hälsa på en ÖB som är otrogen när man leder en feministisk regering. Har hon verkligen fortsatt förtroende för generalen?
Bild 5 av 6

Vladimir Putin har försökt sig på att skrämma Magdalena Andersson men vår statsminister står stadig.
Bild 6 av 6

Här möter en strålande glad Magdalena Andersson Stoppa Pressarnas fotograf i centrala Stockholm.

Statsministern har dock full förståelse för att det historiska faktumet kring henne i egenskapen av kvinna fick mycket uppmärksamhet.

– Det är klart att det spelar roll! Både för pojkar och flickor som växer upp i Sverige. Det finns en symbolik som är viktig och inte ska underskattas. Jag märkte själv hur föräldrar kom fram med sina barn och sa ”titta nu har vi en kvinnlig statsminister”, säger hon i en stor intervju i tidningen Femina.