Brottslighet

Morgan Johanssons hustru åtalas för intrång

Aja baja!
Nu åtalas Morgan Johanssons hustru.
”Säpo-Emelie” misstänks för dataintrång mot Säpo.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-01-23 kl 17:04 |

ProvaPremium

På nyårsafton gifte sig den tidigare justitieministern Morgan Johansson, 52, med sin 14 år yngre kärlek Emelie Karlsson, 38, som numera heter Johansson i efternamn.

Stoppa Pressarna rapporterade om vigselceremonin som var diskret och nedtonad – likt en spanare från Säpo. Men bröllopslyckan blev kortvarig.

Bild 1 av 6

Morgan Johanssons nyblivna hustru Emelie Johansson åtalas nu för dataintrång hos Säpo.
Bild 2 av 6

"Säpo-Emelie" och Morgan Johansson vigdes av partikollegan Khashayar Farmanbar, vid en enklare borgerlig vigselceremoni. Nu väntar tråkigheter för det nygifta paret.
Bild 3 av 6

Morgan var glad på midsommar då han köpte gubbröra och lax. Nu måste han stötta sin älskade "Säpo-Emelie".
Bild 4 av 6

"Mogge" kunde inte hålla tassarna borta från den långbenta brunetten som arbetar vid Säpo. Nu riskerar hon att sparkas från myndigheten.
Bild 5 av 6

Annika Strandhäll dumpade Morgan Johansson som gick vidare med "Säpo-Emelie".
Bild 6 av 6

Här ser vi hur den tidigare justitieministern tar ett rejält kliv.

Nu är ”Säpo-Emelie” åtalad för dataintrång – mot just Säpo. Det misstänkta brottet ska ha skett den 3 april 2018 på Emelie Johanssons arbetsplats på Säpo i Solna. Då hade den vackra och lite mystiska brunetten ännu inte raggat upp toppolitikern.

Åtalas vid Solna tingsrätt

Enligt åtalet, som har lämnats in till Solna tingsrätt, har Emelie Johansson olovligen gjort en slagning i Säpos registerkontrolldatabas (RKBAS). ”Säpo-Emelie” påstås har gjort en sökning ”avseende en person med vilken hon hade ett parförhållande eller i vart fall en kärleksrelation”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan, rapporterar Samnytt.