Federley-härvan

Pastorn om Fredrick Federleys böjelse för pedofiler

Herrens hus står öppet.
Fredrick Federley ska tala i svenska kyrkan i februari nästa år.
Den skandaliserade ex-politikern är välkommen även efter att Stoppa Pressarna avslöjat att han umgås med ytterligare en våldtäktsdömd pedofil.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2021-12-23 kl 20:37 |

ProvaPremium

Nyligen kunde Stoppa Pressarna avslöja att Fredrick Federley, 43, numera umgås med ytterligare en pedofil – den så kallade ”Volvo-pedofilen”.

Mannen dömdes till fem års fängelse för bland annat två fall av våldtäkt mot barn.

Bild 1 av 9

Kyrkoherde Stefan Risenfors kommenterar nu Federleys möte med "Volvo-pedofilen", den andra dömda barnvåldtäktsman som den forne centertoppen väljer att umgås med.
Bild 2 av 9

Fredrick Federley får ofta besök av män i sitt nya hus i Dala-Floda.
Bild 3 av 9

"Företagarens" bil parkerad utanför Federleys hem i Dala-Floda.
Bild 4 av 9

Till vänster i bild ser vi den dömde "Björbo-pedofilens" mammas röda Toyota som stod parkerad en natt utanför Federleys hem i Björbo. Nu har de setts igen.
Bild 5 av 9

Här flyr "Björbo-pedofilen" från Federleys föräldrars gård efter att Stoppa Pressarna avslöjat romansen mellan EU-toppen och mannen som dömts för 22 fall av grova våldtäkter mot barn.
Bild 6 av 9

Fredrick Federley hade besök av "Volvo-pedofilen" natten mellan den 17 och 18 december.
Bild 7 av 9

Här är "Volvo-pedofilens" Volvo parkerad vid Federleys rosa laddstolpe.
Bild 8 av 9

Svenska kyrkan i Mölndal har bjudit in Federley som talare, att han väljer att umgås med ytterligare dömd pedofil ändrar inte kyrkans inställning.
Bild 9 av 9

Kyrkoherde Stefan Risenfors påpekar att "Jesus umgicks med syndare" även om han inte vill jämföra Federley med Jesus.

Att den tidigare EU-parlamentarikern associeras med ytterligare en dömd pedofil är dock inget som hindrar honom från att tala i svenska kyrkan.

Den kontroversielle ex-politikern är inbjuden att tala i Stensjökyrkan i Mölndal. Inför valet 2022 har kyrkan bjudit in flera kända opinionsbildare som är där för att tala om sina olika politiska ideologier.

Samtliga riksdagspartier är representerade men Centerpartiet vägrar att vara med efter att det stod klart att Federley ska vara där.
– Federley är uppenbarligen persona non grata nu efter skandalen. Alla är inbjudna men de har tackat nej till att komma helt enkelt. Samtidigt behöver inte det inbjudna partiet ta ansvar för det talaren säger, konstaterade kyrkoherde Stefan Risenfors, 64, i Mölndals-Posten i samband med att Stoppa Pressarna rapporterade om temakvällen.