Skandal

Robert Aschberg till attack mot Fredrick Federleys skumma affär

Allt han ville var att få lugn och ro.
Nu dras Fredrick Federley in i en ny skandal efter peodfilhärvan.
Programledaren Robert Aschberg går till våldsam attack mot en skum affär som har dokumenterade beröringspunkter med den tidigare Centertoppen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2021-03-10 kl 21:43 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att Fredrick Federley, 42, i närmare ett halvår varit sambo med en dömd pedofil.

Den 42-årige örebroaren, även känd som den så kallade ”Björbo-pedofilen”, var nymuckad från kåken när han via gay-sex-appen Grindr träffade EU-parlamentarikern och andre vice ordföranden i Centerpartiet.

Bild 1 av 7

Nu går Robert Aschberg till attack mot affären som har dokumenterade beröringspunkter med Fredrick Federley.
Bild 2 av 7

Stoppa Pressarna kunde visa första bilden på Fredrick Federley efter pedofilskandalen briserade i november. Här lastar han varor i djuraffären Zoo.se som nu granskas av Robert Aschberg.
Bild 3 av 7

Här strosar Fredrick Federley runt i godan ro på Zoo.se, sannolikt helt omedveten om att zoo-kedjan nu anklagas av Robert Aschberg för att missköta sin djurhållning.
Bild 4 av 7

Fredrick Federley har flera djur på sin vackra Dalagård där han bodde med "Björbo-pedofilen". Den skandaliserade före detta Centertoppen har bland annat ett anslående akvarium.
Bild 5 av 7

Zoo.se har en butik i Bromma där Federley handlade och även en butik i Sickla söder om Stockholm.
Bild 6 av 7

Här konfronterar den orädde skjutjärnsreportern butikschefen.
Bild 7 av 7

En smått irriterad Aschberg konstaterar att butikschefen varit borta på lagret i åtta minuter, trots att hon bara "skulle kontrollera en sak".

Det dröjde inte länge förrän de två männen blev sambos. ”Björbo-pedofilen” hade knappt fem månader tidigare blivit villkorligt frigiven från fängelset efter att ha avtjänat sex år av sitt nioåriga straff. Mannen dömdes bland annat för 22 fall av grova våldtäkter mot barn.

Flera av våldtäkterna mot en 6-årig och en 9-årig flicka livesände pedofilen på nätet till en annan pedofil på svenska västkusten. ”Björbo-pedofilen” tog i realtid emot detaljerade instruktioner hur han skulle förgripa sig på de små flickorna.

Efter Stoppa Pressarnas avslöjande dröjde det drygt två veckor innan Federley insåg att hans politiska karriär var över – väljarnas förtroende för en man som väljer att leva ihop med en dömd pedofil torde vara begränsat för att inte säga i det närmaste obefintligt.