Mest läst just nu:

Federley-härvan

Så förstörde tv-kvinnan Fredrick Federleys comeback

Hon avväpnade honom och förstörde hans planer på comeback.
Nu berättar tv-kvinnan Hanna Hellquist om bakgrunden till sin berömda pedofil-fråga till Fredrick Federley.
Den skandaliserade före detta centertoppen var chanslös.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-04-02 kl 15:15 |

ProvaPremium

Fredrick Federley, 42, trodde han skulle få en mysig stund i soffan i talkshowen ”Bergfeldt” i SVT.

Men den avgångne EU-parlamentarikerns försök till en comeback i offentligheten föll platt till marken.

Bild 1 av 4

Hanna Hellquists självklara och avväpnade fråga till Fredrik Federley blev den stora snackisen efter att den skandaliserade före detta EU-parlamentarikern gästat "Bergfeldt" i SVT.

Bild 2 av 4

Fredrick Federley hade hoppats på en mysig stund i soffan, men ack vad han bedrog sig.

Bild 3 av 4

Fredrick Federley ljög programledaren Carina Bergfeldt rätt upp i ansiktet. Han hävdade att han inte läst domen men en sparad chattkonversation visar att han läst den innan Stoppa Pressarna avslöjade skandalen.

Bild 4 av 4

Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" hade en mysig samvaro på den vackra Dalagården ända till Stoppa Pressarna avslöjade sanningen.

Journalisten och tv-kvinnan Hanna Hellquist, 40, klädde av den skandaliserade före detta centertoppen fullständigt.

Efter Stoppa Pressarnas avslöjande om att Fredrick Federley var sambo med en dömd pedofil dröjde det inte länge förrän han tvingades lämna alla sina politiska uppdrag. Den profilerade centertoppen var tillsammans med en man som nyligen frigavs villkorligt efter att ha avtjänat sex av de nio år han dömdes till fängelse.

Federleys sambo, den så kallade ”Björbo-pedofilen”, hade bland gjort sig skyldig till 22 fall av grova våldtäkter mot barn.

När Fredrick Federley var med i ”Bergfeldt” ljög han både för programledaren Carina Bergfeldt, 41, och tv-tittarna när han hävdade att han inte läst domen mot mannen som han var tillsammans med.

Efter par veckor efter att programmet sänts kunde Expressens profilerade och prisbelönte stjärnreporter David Baas, 40, bevisa att Federley verkligen läst domen tack vare en sparad chattkonversation där den tidigare politikern skrev till en god vän att han ”läst domen” – detta var innan Stoppa Pressarnas avslöjande.