Livsval

Vilt raseri mot Fredrick Federleys fräcka julkupp

Han går över gränsen.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrick Federley återvänder till byn där han bodde med den dömde pedofilen.
Expolitikern ska predika i Björbo kyrka på julafton och invånarna är rasande.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-12-21 kl 05:55 |

ProvaPremium

Det är drygt tre år sedan som Stoppa Pressarna avslöjade att dåvarande EU-parlamentarikern Fredrick Federley, 45, var sambo med en dömd pedofil – en 45-årig man som sedermera kom att bli känd som ”Björbopedofilen”.

Två veckor efter Stoppa Pressarnas avslöjande tvingades Federley lämna alla sina politiska uppdrag. Han hade i närmare ett halvår varit sambo med mannen som var dömd för bland annat 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Bild 1 av 10Fredrick Federley Julkupp Stor - Stoppa Pressarna

Han kan inte låta bli. På självaste julafton återvänder Fredrick Federley till byn Björbo i Dalarna där han en gång i tiden var sambo med den så kallade "Björbopedofilen". Byborna är rasande.
Bild 2 av 10Fredrick Federley Gomstalle Ny stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna hittade Fredrick Federleys nya gömställe i Dalarna. Nu försöker han starta ett nytt liv.
Bild 3 av 10Fredrik Federley Gudstjanst Stor - Stoppa Pressarna

Här förkunnar han Guds bud. Alla besökare i kyrkan uppskattade dock inte att den av pedofilskandalen anfäktade Fredrick Federley höll i en gudstjänst nyligen. På julafton slår han till igen.
Bild 4 av 10fredrick federley pedo flykt stor1 2 - Stoppa Pressarna

Här flyr "Björbo-pedofilen" från Federleys föräldragård samma dag som EU-parlamentarikern medgav att Stoppa Pressarnas avslöjande var korrekt. Gården har sedan dess kallats "pedofil-gården" bland de boende i Björbo.
Bild 5 av 10fredrick federley sexpartyn stor 18 2 kopia - Stoppa Pressarna

I Bryssel gick Fredrick Federley på sexklubbar med den så kallade "Bryssel-pedofilen" som avslöjade i tingsrätten av han "fantiserat om att våldta ett spädbarn".
Bild 6 av 10fredrick federley trejde pedofil stor - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley har kopplats till flera pedofiler; "Björbo-pedofilen", "Bryssel-pedofilen", och "Volvo-pedofilen".
Bild 7 av 10federley carina bergfeldt stor kopia 2 8 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley ljög programledaren Carina Bergfeldt rätt upp i ansiktet när han medverkade i "Bergfeldt" i SVT. Han påstod att han ännu inte läst domen, sedan avslöjades det att han läst domen före Stoppa Pressarnas avslöjande. David Baas från Expressen kunde avslöja sanningen.
Bild 8 av 10fredrick federley bil peodfil stor2 1 - Stoppa Pressarna

Till vänster ser vi "Björbo-pedofilens" mammas röda Toyota och till höger Federleys Audi. Grabbarna återförenades på Federleys gård en ljus och romantisk natt förrförra sommaren.
Bild 9 av 10Annie Lööf Pedofilsoffror Stor2 - Stoppa Pressarna

Annie Lööf och Fredrick Federley är sedan länge privata vänner och det var en tung smäll när Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade bort honom från politiken.
Bild 10 av 10fredrick federley foretagarvan stornyny 2 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley får ofta besök av män i sitt nya hus i Dala-Floda.

”Björbopedofilen” dömdes till nio års fängelse och var nymuckad när han träffade centertoppen på en gay-dating-app. Det dröjde inte länge förrän pedofilen flyttade in hemma hos Fredrick Federley på hans gård i Björbo i Dalarna.

Upprepade våldtäkter

Efter Stoppa Pressarnas avslöjande blev situationen ohållbar och Federley sålde sitt hus i Björbo och bosatte sig på annan ort i Dalarna. I Björbo var många barnfamiljer upprörda över att toppolitikern hade bott mitt ibland dem med en dömd pedofil.