Relation

Anders Pihlblad och maken Henrik bryter upp

Det var aldrig något snack om saken.
Anders Pihlblad och hans älskade make Henrik Alsterdal har brutit upp.
TV4-stjärnorna agerade i samförstånd och var helt överens.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2023-07-06 kl 17:50 |

ProvaPremium

Anders Pihlblad, 55, har de senaste åren vuxit fram som en av TV4:s absolut största stjärnor. Den stringente men mysige journalisten går från klarhet till klarhet.

Hans förmåga att skapa trevlig stämning i studion samtidigt som han inte räds att ställa de riktigt svåra och känsliga frågorna har gjort att han kommit att jämföras med radio- och tv-legendaren Ulf Elfving, 80.

Bild 1 av 6

Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal agerade i samförstånd när de bröt upp.
Bild 2 av 6

Det händer att Anders Pihlblad minglar ensam utan maken Henrik.
Bild 3 av 6

Kronprinsessan Victoria intervjuas av Anders Pihlblad när hon är i Australien. Anders Pihlblad är numera även TV4:s kungareporter.
Bild 4 av 6

Anders Pihlblad hade ett hemligt möte i Visby med TV4:s hårdföra programchef Viveka Hansson. Enligt uppgift försöker Anders Pihlblad positionera sig gentemot Tilde de Paula på kanalen.
Bild 5 av 6

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal älskar varandra. Men deras relation utsätts för ständiga prövningar.
Bild 6 av 6

Anders Pihlblad har många gånger arbetat med Jenny Strömstedt.

Som bekant var Ulf Elfving en mästare på att alltid skapa en trevlig stämning medan han ändå förmådde vara ytterst tuff och konsekvent i sina granskningar av makthavare. Det är bland det svåraste som finns för en journalist.

Stenhård konkurrens

Anders Pihlblad har begåvats med samma förmåga. Med tiden har han kommit att förädla sitt programledarskap på ett så remarkabelt sätt att det idag talas om att det är han som kommer få ärva ”drottningkronan” av Malou von Sivers, 70, den dag hon bestämmer sig för att dra sig tillbaka från rutan.