Aschberg om sina sjukaste matvanor
Robert Aschberg älskar mat och räds inte för att prova något
nytt i köket. Nu avslöjar han sina galnaste smakupplevelser.
– Jag och Gert Fylking grillade en överkörd grävling en gång, säger
han.
Stoppa Pressarna
| 2015-10-13 kl 10:39 |
Robert Aschberg, 63, har ett brinnande intresse för mat och är akutell som programledare i TV3:s matlagningstävling ”Hoppas det smakar”.
Robert erkänner att han är lite av en äventyrare när det
kommer till att prova på ny mat. När han och polaren
Gert Fylking,
70, var ute på hajk genom
Sverige så tillagade de exempelvis en överkörd grävling.
– Vi grillade bakbenen på en engångsgrill och hade bara lite
salt och peppar, men det var närmast angenämt, säger han till Hänt
Extra.
Och under en resa i Asien avslöjar tv-profilen att han ”råkade”
trycka i sig en stekt hund.
– Jag fick in hund en gång i Kina, utan att veta vad det var. Dom
fick ta ut det, inte för att det smakade illa utan för att jag är
blödig, berättar han.
Robert fyller i att han testat på både krokodil, orm och struts och att han inte räds för att prova det mesta, vilket han definitivt bevisat nu.
Men hemma hos Aschberg är det
frugan Lotta, 61, som står för
matlagningen. Robban tycker nämligen att det är en kvinnosyssla att
hålla till i köket.
– Jag tycker det är kul och kan laga vissa rätter ganska bra.
Men jag lagar inte mat så ofta, jag är ju gift, säger
han.