Återblick: Det gångna kändisåret 2013

Det har varit ett händelserikt rikt år för de svenska kändisarna. Flera har gift sig, separerat, fått barn – och några har också lämnat jorden.

Här har vi samlat de största händelserna i ett stort bildspel. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2013-12-18 kl 13:29 |

ProvaPremium

Bild 1 av 23banner stor 7 - Stoppa Pressarna

Klicka vidare för att se året som gått!
Bild 2 av 23madde stor 28 - Stoppa Pressarna

En av de största händelserna i kändissverige 2013 var prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni.
Bild 3 av 23jonas stor - Stoppa Pressarna

Kort därefter gifte sig Maddes expojkvän Jonas Bergström med sin kärlek Stephanie af Klercker.
Bild 4 av 23vicky stor - Stoppa Pressarna

Modellen Vicky Andrén var vacker som en dag när hon sa ja till kungabarnens kusin Gustaf Magnuson den 31 augusti.
Bild 5 av 23tilde stor 1 - Stoppa Pressarna

TV4-profilen Tilde de Paula har också hunnit gifta sig. Den 26 november höll hon och kärleken Thomas Eby ett hemligt bröllop.
Bild 6 av 23blondinbella stor3 8 - Stoppa Pressarna

Under en intim cermoni gifte sig en höggravid Isabella "Blondinbella" Löwengrip med sin Odd Spångberg i höstas.
Bild 7 av 23klas stor - Stoppa Pressarna

Tv-bonden Klas Karlsson fick sin fru tillslut. Under bar himmel sa han och kärleken Sandra Olsson ja till varandra i somras.
Bild 8 av 23camilla stor - Stoppa Pressarna

Under året har även en hel del separationer hunnits med. En av de mest uppmärksammade var Camilla Läckbergs och Martin Melins skilsmässoansökan, som slog ner som en blixt från klar himmel.
Bild 9 av 23martina stor - Stoppa Pressarna

En annan omskriven skilsmässa är den mellan Martina och Erik Haag. Efter 18 år som gifta meddelade paret i höstas att de går skilda vägar.
Bild 10 av 23lotta stor - Stoppa Pressarna

Snart visade det sig att Eriks "Historieätarna"-kollega Lotta Lundgren också skulle skilja sig, och det ryktas om att Erik lämnade Martina för Lotta.
Bild 11 av 23patrik stor - Stoppa Pressarna

Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöbergs kärlekssaga tog också slut 2013. I höstas meddelade han och exfrun Renata att de går skilda vägar.
Bild 12 av 23malin - Stoppa Pressarna

Nyligen meddelade svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman att hon skiljer sig från maken Roberto Zincone efter sju år som gifta. Paret har en sjumånaders baby hemma.
Bild 13 av 23katerina stor 2 - Stoppa Pressarna

I över 20 år höll de ihop. Men efter ett stundtals stormigt äktenskap, med alkohol och droger inblandat, avslöjades det nyligen att sexexperten Katerina Janouch och maken Robert Bohman separerar.
Bild 14 av 23monika stor - Stoppa Pressarna

Efter drygt 30 år som par tog det i år slut mellan tv-kocken Monika Ahlberg och Tommy Berggren. Hon har redan hunnit hitta en ny kärlek, den tidigare fotbollsspelaren Glenn Schiller.
Bild 15 av 23blondinbella stor2 14 - Stoppa Pressarna

En hel del kändisbarn har fötts under året. Över en miljon läsare följde Blondinbellas graviditet – och den 19 november föddes sonen Gillis.
Bild 16 av 23filip stor - Stoppa Pressarna

Under året har även Filip Hammar och hans fru Jennie blivit föräldrar. Den 10 november kom dottern Ilse. "Det är vackert och man känner sådan tacksamhet", har han sagt i sin podcast.
Bild 17 av 23joback - Stoppa Pressarna

I våras meddelade Peter Jöback att han och kärleken Oscar blivit föräldrar för första gången. Dottern Vega Lee har också två mammor.
Bild 18 av 23charlotte stor - Stoppa Pressarna

Charlotte Perrellis graviditet var mycket omskriven. Mitt under sin pågående Diggiloo-turné blev sångerskan och hennes Anders Jensen föräldrar till lille Adrian i somras.
Bild 19 av 23linda stor1 4 - Stoppa Pressarna

Linda Bengtzing och hennes Peter Ståhlgren fick en tidig julklapp när deras son kom till världen första advent. "Välkommen efterlängtade unge", twittrade sångerskan. Paret är också föräldrar till dottern Vera.
Bild 20 av 23felix stor 1 - Stoppa Pressarna

Den 5 december blev Felix Herngren sexbarnspappa. Han och frugan Clara fick en liten dotter, som är deras tredje gemensamma barn.
Bild 21 av 23ebba - Stoppa Pressarna

Ebba von Sydow och Johan Kleberg fick sitt andra barn, sonen Klas, den 9 februari. Paret har även dottern Marianne, 2.
Bild 22 av 23kent - Stoppa Pressarna

Det har inte bara tillkommit folk i kändisvärlden – några har gått bort också. Den 27 augusti lämnade den hyllade radioprofilen Kent Finell, 69 år gammal, oss.
Bild 23 av 23lilian - Stoppa Pressarna

Den 10 mars tog prinsessan Lilian farväl. Hon blev 97 år och är mycket saknad av kungafamiljen.