Bert Karlssons hemliga fru framträder

En trotjänare kliver fram.
Bert Karlssons hustru medverkar i en unik dokumentär.
I 55 år har Britt-Marie stått ut med entreprenören från Skara.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2019-05-24 kl 06:14 |

ProvaPremium

Bert Karlsson, 73, är superentreprenören som gick in politiken på flyktingmotstånd, lämnade politiken och tjänade ännu flera miljoner på just flyktingar.

Skara-sonen tjänade ihop sina första miljoner på Bingohallar och sedan blev det livsmedelsaffärer och framför allt skivbolag.

Bild 1 av 6

I 55 år har Britt-Marie Karlsson stått vid sin man Berts sida. Hon har dock aldrig framträtt i media men nu kliver hon fram i en ny TV4-dokumentär.
Bild 2 av 6

Bert Karlsson arbetade med KD i valet och förutsåg att de skulle få ett valresultat på omkring 9 procent, han fick inte riktigt rätt men idag är KD större än så vilket innebär att man måste ge den forne skivbolagsdirektören rätt. Han är skicklig på att känna vad folk vill ha.
Bild 3 av 6

Bert Karlsson har självfallet samarbetat med Anna Book.
Bild 4 av 6

Bert Karlsson vid Bert-museet. Entreprenören kan vara stolt över sitt livsverk.
Bild 5 av 6

Britt-Marie Karlsson har undvikit rampljuset i alla år med Bert.
Bild 6 av 6

Bert Karlsson summerar sitt liv i dokumentären. Men han vägrar sluta jobba trots att han blivit 73 år.

Bert Karlsson blev känd för svenska folket genom sin osvikliga känsla för vilken musik som går hem i de svenska stugorna. Han har haft en enastående och skiftande karriär och det mesta Bert har företagit sig har gått bra.

Men han är även känd för att vara tuff, krånglig och Bert har genom åren hamnat i otaliga bråk. Nu är Skaras stolthet på väg att runda av sitt yrkesliv och TV4 har spelat in en dokumentärserie om mannen som bland annat upptäckte Carola, 52.

Genom alla stormar och bråk har han haft en lojal person som alltid stått vid hans sida – hustrun Britt-Marie, 72. De träffades på en dansbana för 55 år sedan och hållit ihop sedan dess.