Blondinbellas nya preventivmedel: ”Gröna dagar är liggdagar”

Blondinbella har kommit på ett nytt sätt att undvika att bli gravid. Med hjälp av en termometer och en app kan hon och maken ”ligga säkert”.

– Jag är så glad, säger bloggaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2014-08-08 kl 08:05 |

ProvaPremium

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 23, vill inte stoppa i sig hormoner. Därför har bloggaren och entreprenören kommit på en annan lösning.

Preventivmedlet som hon använder består av en termometer – och en app i telefonen.

Bild 1 av 2blondinbella stor1 13 - Stoppa Pressarna

Här är Blondinbella med maken Odd Spångberg.
Bild 2 av 2bolondinbella stor2 1 - Stoppa Pressarna

I november 2013 blev hon mamma för första gången till sonen Gillis.

– Varje morgon stoppar jag in en extra känslig termometer i munnen, får fram en siffra och för in den i min nya app. Efter några dagar börjar appen visa röda eller gröna dagar, säger Blondinbella i en intervju med Expressen.

Rött betyder att det är risk att bli gravid och grönt betyder att det är ”fritt fram” för bloggaren och maken Odd Spångberg, 26.

Preventivmedelsmetoden, som har fått blandade reaktioner av barnmorskor, är baserad på temperaturen i kvinnokroppen, som höjs marginellt när det är dags för ägglossning, skriver Expressen.
– Jag är så lycklig. Jag har glömt det några gånger, men då räknar jag den dagen som röd. Men så länge man kommer ihåg funkar det bra. Jag kommer aldrig mer att använda p-piller, säger Blondinbella.

I november 2013 blev hon och Odd föräldrar till sonen Gillis.