Därför bröt TV4-Ernst mot corona-reglerna

Han kunde inte låta bli att mysa till det.
Ernst Kirchsteiger bröt med berått mod mot coronareglerna.
Längtan efter hustrun blev för intensiv för den gänglige programledaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-06-15 kl 05:17 |

ProvaPremium

Ernst Kirchsteiger, 62, är ”Mys-Ernst” med hela svenska folket.

Den populäre programledaren med de pliriga ögonen slog igenom i SVT och värvades sedan till konkurrenten TV4. Där har han gjort succé med sina hemma-fixar- och pysselprogram.

Bild 1 av 5

Ernst Kirchsteiger bröt mot TV4:s egna coronaregler. Nu förklarar programledaren varför.
Bild 2 av 5

Mys-Ernst kunde inte låta bli att åka hem och sova hos hustrun Ulla, därför lämnade han inspelningsplatsen varje dag trots regelverket.
Bild 3 av 5

Ernst menar på att det var säkert då hustrun Ulla är sjuksköterska och vet hur de skulle sköta sig för att minimera smittorisken för det övriga inspelningsteamet.
Bild 4 av 5

Ernst Kirchsteigers sommarprogam blir på grund av coronakrisen lite annorlunda i år jämfört med tidigare år.
Bild 5 av 5

Ernst Kirchsteiger och hustrun Ulla har nu isolerat sig i karantän.

Årets upplaga av ”Sommar med Ernst” skiljer sig dock från tidigare säsonger. Det är hotet från det kinesiska dödsviruset som ställer till det.

Produktionen har tvingats anpassa sig till coronafaran och en mängd restriktioner vid inspelningen har införts. Dessutom blir det inte ett helt hus som Ernst och hans team kommer restaurera och fixa till i år utan det blir mer enskilda tricks och pyssel som den stilige programledaren med österrikiskt ursprung kommer visa tv-tittarna.

Alla i teamet, som var mindre än vanligt på grund av coronan, förväntades sova på plats i huset. Allt för att minimera antalet personer de träffade och därmed minska smittorisken.

Coronareglerna kring inspelningen var rigorösa men Ernst Kirchsteiger bröt mot dem – längtan efter hustrun Ulla blev alltför intensiv för den obotlige romantikern som träffade sin fru redan under studieåren.