Mest läst just nu:

Därför läggs polisutredningen mot Paolo Roberto ner

En tidig julklapp.
Våldtäktsutredningen mot Paolo Roberto läggs ned.
Den tidigare proffsboxaren kommer inte åtalas för oaktsam våldtäkt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2020-12-18 kl 09:52 |

ProvaPremium

Paolo Robertos, 51, sexköp i maj kunde fått mer långtgående konsekvenser än vad någon kunnat ana. Den tidigare programledarens famösa intervju i TV4 med Jenny Strömstedt, 48, var nära att ställa till det på allvar för honom.

I intervjun sa Paolo Roberto bland annat:

Bild 1 av 5

Paolo Roberto får en tidig julklapp. Polisens förundersökning mot den tidigare programledaren läggs ner.

Bild 2 av 5

Paolo Robertos sexköp har raserat hela hans värld.

Bild 3 av 5

Nu kan Elin och Paolo Roberto återigen få njuta av varandra utan hotet om ett våldtäktsåtal mot den tidigare proffsboxaren.

Bild 4 av 5

Elin känner sin Paolo och vet att han har ett gott hjärta.

Bild 5 av 5

Paolo Roberto lät sig intervjuas av TV4:s erkänt skickliga och tuffa journalist Jenny Strömstedt, ett par timmar senare fick han sparken från TV4.

– Att man köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dittvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt.

Uttalandet fick flera juridiska experter, däribland Leif GW Persson, 75, att konstatera att Paolo Roberto i princip riskerade att bli åtalad för oaktsam våldtäkt – ett brott som kan ge upp till fyra års fängelse.

Sedan dess har Paolo Roberto varit föremål för en förundersökning där åklagaren försökt utröna huruvida den skandaliserade pastakungen gjort sig skyldig till oaktsam våldtäkt.

Nu kommer dock beskedet att utredningen läggs ner.

– Vi saknar kvinnans berättelse och uppgifter från tillfället som behövs för att jag objektivt ska kunna utreda om något har skett mot hennes vilja. Vi har utan framgång försökt komma i kontakt med kvinnan, bland annat via myndigheter i Rumänien, säger åklagare Paulina Brandberg i ett pressmeddelande, rapporterar Expressen.