Relation

Dottern: ”Lill-Babs visste inte att hon var med barn”

Lill-Babs var bara tonåring när hon blev gravid.
Men själv förstod hon inte.
Nu avslöjar dottern Monica Svensson sanningen om sin berömda mor.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-07-17 kl 05:30 |

ProvaPremium

Frågan är om någon svensk artist kan förknippas med epitetet ”folkkär” så starkt som Lill-Babs?

En annan fråga är någon svensk kändis någonsin figurerat i media så frekvent under sitt liv som den sjungande Järvsö-tösen?

Bild 1 av 6

Monica Svensson är Barbro ”Lill-Babs” Svenssons första dotter. Den framgångsrika artisten var bara 16 år när hon fick Monica.
Bild 2 av 6

Monica Svensson kallas ibland Lill-Babs okända dotter, eftersom hon valt att hålla en låg profil.
Bild 3 av 6

Malin Berghagen med sin halvsyster Kristin Kaspersen och hennes så älskade mamma Lill-Babs.
Bild 4 av 6

Lill-Babs var ett stoff för landets massmedier under hela sin långa karriär. Allmänheten fick inte nog av den folkkära artisten. Hennes tre döttrar skrev efter hennes bortgång en bok om sin älskade mamma.
Bild 5 av 6

Lasse Holmqvist skrev tv-historia när han samlade ihop tolv av Lill-Babs före detta makar och pojkvänner i programmet ”Här är ditt liv”.
Bild 6 av 6

Monica Svensson berättar i podcasten ”Så in i själen” att mamma Lill-Babs till en början inte visste om att hon gravid. Det var Monicas mormor som konstaterade faktum.

Det fanns ju en hel del att skriva om. Hon var dels aktiv som få på scenen och framför kamerorna, dels var intresset för hennes liv utanför scenen obegränsat, med förälskelser, romanser, konkurser och allt annat hon företog sig.

”Här är ditt liv”-avsnittet 1983 när Lasse Holmqvist hade samlat ihop tolv av Lill-Babs före detta män och pojkvänner för att överraska henne i studion är ett stycke svensk tv-historia.

Lill Babs döttrar Malin Berghagen, 56, och Kristin Kaspersen, 52, valde både offentligheten och är välbekanta ansikten för de som tittar på tv. Monica Svensson, 67, har däremot ibland kallats Lill-Babs ”okända” dotter för att hon alltid hållit så låg profil.