E-types tuffa motgångar i krogbranschen

E-types dröm kan gå i kras. 

Nu riskerar han stänga två av sina krogar. 

– Förra året var tungt, säger han. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2017-07-28 kl 08:05 |

ProvaPremium

Martin ”E-type” Eriksson, 51, är inte bara artist. 

Under de senare åren har han även blivit känd för att vara en duktig krögare. Hans vikingakrog Aifur i Gamla stan blomstrar och lockar folk från när och fjärran. 

Bild 1 av 6

Martin "E-type" Erikssons dröm riskerar att gå i kras.
Bild 2 av 6

Artistens riskerar att stänga två av sina krogar i skärgården.
Bild 3 av 6

"Det är många anställda och höga kostnader. Man får bara in en tiondel av pengarna" berättar Martin.
Bild 4 av 6

Hans flaggskepp i Gamla stan går dock riktigt bra.
Bild 5 av 6

Krogen Aifur omsatte 2016 hela 23 miljoner kronor och gjorde ett resultat på närmare 1,8 miljoner kronor.
Bild 6 av 6

E-type. Både artist och krögare.

– Den går jättebra, det ökar hela tiden. Det är nästan fullsatt hela veckan och är en riktig hit. Vi gör väldigt bra och god mat. Folk tror att det är en turistfälla –  men sedan stannar de och bara gapar. De inser att det är på riktigt, säger han till Expressen.