Edward Blom i jättebråk kring sina matvanor

Aja baja, inte bra!
Nu får Edward Blom digitalt stryk av sina följare.
De uppskattar inte gourmandens faiblesse för gåslever.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-07-01 kl 07:15 |

ProvaPremium

Kulturhistorikern och tv-profilen Edward Blom, 48, är en sann livsnjutare.

Han gläder sina följare på Instagram med härliga festbilder och fina recept. Men den något konservative katoliken hänger inte alltid med i sin samtid, eller så gör han det men bryr sig inte.

Bild 1 av 13edward blom matbrak stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu rasar följarna mot Edward Blom. De uppskattar inte mathistorikerns förtjusning i gåslever
Bild 2 av 13edward blom matbrak stor8 - Stoppa Pressarna

Edwards hustru Gunilla Kinn uppskattar också mat och dryck.
Bild 3 av 13edward blom matbrak stor9 - Stoppa Pressarna

Edward Blom har väldigt trevligt på sin semester i Centraleuropa.
Bild 4 av 13edward blom matbrak stor10 - Stoppa Pressarna

Här testar Edward lite olika bål.
Bild 5 av 13edward blom matbrak stor12 - Stoppa Pressarna

Skål! Här njuter Edward Blom av något som ser ut att vara ett lättare Alsace-vin.
Bild 6 av 13edward blom matbrak stor11 - Stoppa Pressarna

Edward i Tyskland med älghorn på huvudet.
Bild 7 av 13edward blom matbrak stor7 - Stoppa Pressarna

Här är inlägget som retar följarna till vansinne. Edward försvarar sin rätt att njuta av gåslever.
Bild 8 av 13edward blom matbrak stor6 - Stoppa Pressarna

Även Edwards barn tycker om att äta.
Bild 9 av 13edward blom matbrak stor1 - Stoppa Pressarna

Här är Florian Zacharias Edward Antonius Blom. Tilltalsnamnet är Zacharias.
Bild 10 av 13edward blom matbrak stor2 - Stoppa Pressarna

Här njuter Edward av en surstek på häst medan hustrun Gunilla har fullt upp med barnen.
Bild 11 av 13edward blom matbrak stor3 - Stoppa Pressarna

Här är det anklever och surkålsgryta som slinker ner i Edward.
Bild 12 av 13edward blom matbrak stor4 - Stoppa Pressarna

En öl när man är i Schwarzwald sitter aldrig fel.
Bild 13 av 13edward blom matbrak stor5 - Stoppa Pressarna

Generösa och frodiga portioner tycker Edward om.

Under familjesemestern i Europa har Edward uppdaterat sitt Instagram-konto med härliga bilder och självfallet är många av bilderna matrelaterade.

När Edward och hans familj besökte Remich, en kommun i sydöstra Luxemburg, kunde följarna se hur de mumsar i sig gåslever.
– I går åt jag foie gras för fjärde dagen i rad. En gång i Tyskland, sedan två gånger i Frankrike och slutligen en gång i Luxenburg, skriver Edward i bildtexten, rapporterar Hänt.

Levern från gäss eller ankor är en delikatess och djuren har blivit onaturligt gödda för att deras lever skall bli extra fet.

Det är kontroversiellt och det är något Edward är medveten om, men han hävdar samtidigt att de gässen har ett bra liv på farmerna där de föds upp.
– Tittade till en ankfarm också i Frankrike och kunde som vanligt konstatera att inga uppfödda djur har det så bra som de som ska bli gås/ank-lever, skriver tv-profilen med det härliga skrattet och den sprittande entusiasmen för mat och dryck.

Följarna delar dock inte Edwards uppfattning – tvärtom – det har blåst upp till storm mot matprofilen.
– Borde förbjudas! Klart att de ser ut att ha det bra när turister kommer dit, skriver en ilsken följare.

Och de kritiska kommentarerna är många och bitska.
– Så du tycker det är helt ok hur de tvångsmatas?, undrar en förbannad följare.

Hittills har Edward Blom inte svarat på elakheterna –  han är väl upptagen med att njuta av livet.