Edward Bloms chockavslöjande

Edward Blom är mycket glad i maten.

Men trots sin till synes ohälsosamma livsstil försöker han leva sunt.
– Jag motionerar 75 minuter om dagen, förklarar han. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2015-11-11 kl 09:56 |

ProvaPremium

Gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom, 45, älskar att frossa i mat och dryck.  

Det är inte något som den jovialiske tv-profilen skäms över och han är övertygad om att det är hans avslappnade attityd till mat som gör honom så populär.

Bild 1 av 8edward halsofreak 1 1 - Stoppa Pressarna

Att Edward Blom älskar mat är inget att hymla om.
Bild 2 av 8edward halsofreak 6 - Stoppa Pressarna

Matfanatikern erkänner att han gärna röker en cigarr, dricker sprit och äter feta rätter.
Bild 3 av 8edward halsofreak 8 - Stoppa Pressarna

Edward är övertygad om att hans öppna attityd gentemot mat gör honom så populär.
Bild 4 av 8edward halsofreak 7 - Stoppa Pressarna

Det finns klipp på youtube när Edward äter smält ost på bakfyllan.
Bild 5 av 8edward halsofreak 9 - Stoppa Pressarna

Men ibland upplever gastronomen att fansen förväntar sig allt detta ifrån honom.
Bild 6 av 8edward halsofreak 4 - Stoppa Pressarna

Edward menar att han förväntas trycka ner fingrarna i bearnaisesåsen och ropa "fenomenalt".
Bild 7 av 8edward halsofreak 10 - Stoppa Pressarna

Men tv-profilen avslöjar nu att han faktiskt försöker leva så hälsosamt som möjligt. Varje dag går han ut på en 75 minuters promenad och undviker desserter och kolhydrater.
Bild 8 av 8edward halsofreak 5 - Stoppa Pressarna

Tillsammans med Gunilla Kinn har han sonen Melchior.

Edward Blom anser att hans kost, som präglas av att den följer Méthode Montignac och alltså inte innehåller några som helst kolhydrater, är nyttig. På frågan om varför han har blivit så populär svarar han: 
– Jag äter feta rätter, dricker mycket sprit, är överviktig, röker cigarr och är glad. Jag blir en tryckventil i vårt hälsovarumande, kontrollerande samhälle, säger han till DN enligt Hänt Extra.