Efter bråket: TV4-Jenny hoppar av jobbet

Hon orkar inte längre.
En pressad Jenny Strömstedt hoppar av jobbet.
Hennes ersättare är redan på plats.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-04-08 kl 17:02 |

ProvaPremium

Jenny Strömstedt, 47, hade en ytterst turbulent sommar och höst.

Efter att Jenny Strömstedt skrivit i Expressen om hur hon blev överfallen av en före henne helt okänd gärningsman under en cykeltur blev saker och ting sig inte lika.

Bild 1 av 8

Jenny Strömstedt orkar helt enkelt inte längre. Nu hoppar hon av jobbet och ersättaren är redan på plats.
Bild 2 av 8

Här är den omstridda krönikan där Jenny berättar att hon blev överfallen. Krönikans sanningshalt blev ifrågasatt varför Stoppa Pressarna valde att granska den, till slut kunde vår grävgrupp återupprätta Jenny Strömstedts heder.
Bild 3 av 8

Jenny Strömstedt har arbetat på TV4 sedan tjugo år tillbaka och det höjdes röster för att hon i vart fall skulle stängas av så länge det hela inte var utrett.
Bild 4 av 8

Expressens chefredaktör sa inte ett ord för att försvara Jenny Strömstedt eller hennes krönika, sannolikt bidrog det till Jennys beslut att hoppa av jobbet som krönikör. Ett uppdrag hon har haft i tio år.
Bild 5 av 8

"Jenny-mannen" är fortfarande på fri fot. Stoppa Pressarna har utfäst en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips.
Bild 6 av 8

En skolad akademiker har på Stoppa Pressarnas uppdrag tagit fram en gärningsmannaprofil av "Jenny-mannen".
Bild 7 av 8

Här är polisanmälan som Stoppa Pressarnas grävgrupp lyckades få fram. Tack vare Stoppa Pressarna upprättades därmed Jenny Strömstedts heder till viss del även om man med fog kan ifrågasätta hennes agerande under krisen. Det finns indikationer som tyder på att maken Niklas Strömstedt som varit hennes huvudsakliga rådgivare vilket bidragit till den taffliga hanteringen.
Bild 8 av 8

Cissi Wallin har ersatt Jenny Strömstedt som krönikör i Expressen på lördagar.

Mannen som sedermera kom att kallas ”Jenny-mannen” gick oprovocerat till attack på Skeppsbron i Stockholm, inte långt från Slussen där en intensiv trafik av cyklar och bilar rusar fram varje morgon.

Jenny Strömstedts krönika blev dock omedelbart väldigt ifrågasatt och hon vägrade underbygga den med några som helst former av bevis. Stoppa Pressarnas grävgrupp kunde dock efter idogt arbete få fram polisanmälan och lyckades därmed upprätta programledarens sargade heder.

Klockan var 07.50 på måndagsmorgonen den 17 juni förra året när Jenny Strömstedt blev överfallen.