Eva och Efva tvingas bort av Donald Trump

Lyxvåningen säljs av politiska skäl – man avskyr Donald Trump.
Nu lämnar Eva Dahlgren och Efva Attling New York.
Det ideologiska uppbrottet har ytterligare en fördel – paret tjänar miljontals kronor på affären.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-08-13 kl 09:17 |

ProvaPremium

Eva Dahlgren, 60, och Efva Attling, 68, är inte bara framgångsrik artist och smyckesdesigner.

De är även hängivna samhällsdebattörer (och mångmiljonärer). Paret har sedan sju år tillbaka en lyxvåning i East Village på Manhattan. Nu säljer de den fyra rum stora takvåningen på 186 kvadratmeter.

Bild 1 av 6eva dahlgen lyxvaning trump stor 3 - Stoppa Pressarna

Eva Dahlgren och Efva Attling tvingas bort från USA. Deras aversion gentemot Donald Trump är så stor så de bägge upplever att de inte har något val.
Bild 2 av 6eva dahlgen lyxvaning trump stor5 1 - Stoppa Pressarna

Här är Evas och Efvas lyxvåning som de nu säljer med över 5 miljoner kronor i vinst.
Bild 3 av 6- Stoppa Pressarna

Redan när Trump blev president 2016 förklarade Eva Dahlgren att hon inte ville bo kvar i USA. Nu, två månader innan Trump möjligen avsätts, gör sångerskan verklighet av sitt "hot". Det är oklart om presidenten är informerad om prestigeförlusten det innebär att de två svenskorna lämnar USA.
Bild 4 av 6eva dahlgen lyxvaning trump stor3 1 - Stoppa Pressarna

Eva Dahlgen och Efva Attling är mångmiljonärer flera gånger om, samtidigt tycker de att New York är för "ojämlikt".
Bild 5 av 6- Stoppa Pressarna

Donald Trump ligger illa till i höstens opinionsmätningar men det är för tidigt att räkna bort honom, oavsett vad Eva och Efva tycker.
Bild 6 av 6eva dahlgen lyxvaning trump stor2 1 - Stoppa Pressarna

Nu får svenskorna nöja sig med att leva lyxliv i Stockholm enbart.

Försäljningen sker av politiska skäl, hävdar paret.
– Nu känns allt med Amerika rätt främmande, särskilt för en svensk. Mänskliga relationer, hela den amerikanska kulturen, politiken, säger Eva Dahlgren till DN om beslutet att sälja, rapporterar Expressen.

Redan 2016 konstaterade Eva Dahlgren att om Donald Trump, 74, vinner presidentvalet i USA skulle hon och hustrun flytta tillbaka till Sverige nu – när Trump kanske väljs bort om två månader – gör man slag i saken.

Paret köpte våningen 2011 för 1,4 miljoner dollar, nu vill man ha 2 050 000 dollar, vilket innebär att sångerskan och designern inte bara får följa deras fina ideologiska kompass – dessutom gör de en nätt liten vinst på 5,7 miljoner kronor. Det måste vara härligt att vara både politiskt korrekt och tjäna miljontals kronor på kuppen.

Och det lär inte bli några problem att sälja våningen som ligger i supertrendiga East Village på Manhattan. Här finns mängder av krogar, barer, butiker och ett brokigt folkliv.

Den senaste tiden har en mängd personer flyttat från Manhattan som en följd av coronakrisen, vilket bland annat New York Post har rapporterat om.

Men Efva Attlings och Eva Dahlgrens våning är så exklusiv och ligger på en så het adress att de bägge mångmiljonärerna inte behöver oroa sig – affären kommer lyckas och de kommer bli än mer förmögna.
– Det kändes verkligen som om USA var på väg mot något nytt de där första åren. Det var ett tåg mot framtiden, känslan av en ung nation som bygger en bättre demokrati! Och det var fantastiskt att få vara med om. Men sedan tog det bara slut. Nu känns allt med Amerika rätt främmande, särskilt för en svensk. Mänskliga relationer, hela den amerikanska kulturen, politiken, säger Eva Dahlgren.

Sångerskan kostar även på sig att ge sin analys av den amerikanska storstaden.
– Även New York förändrades mycket. Allt blev dyrare, mer gentrifierat och ojämlikheten bredde ut sig. New York började falla itu, konterar sångerskan med en imponerande insiktsfullhet samtidigt som hon bortser från att alla hennes miljoner i högsta grad är en illustration av den ”ojämlikhet” hon så engagerat talar om.