Eva och Efva tvingas bort av Donald Trump

Lyxvåningen säljs av politiska skäl – man avskyr Donald Trump.
Nu lämnar Eva Dahlgren och Efva Attling New York.
Det ideologiska uppbrottet har ytterligare en fördel – paret tjänar miljontals kronor på affären.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-08-13 kl 09:17 |

ProvaPremium

Eva Dahlgren, 60, och Efva Attling, 68, är inte bara framgångsrik artist och smyckesdesigner.

De är även hängivna samhällsdebattörer (och mångmiljonärer). Paret har sedan sju år tillbaka en lyxvåning i East Village på Manhattan. Nu säljer de den fyra rum stora takvåningen på 186 kvadratmeter.

Bild 1 av 6

Eva Dahlgren och Efva Attling tvingas bort från USA. Deras aversion gentemot Donald Trump är så stor så de bägge upplever att de inte har något val.
Bild 2 av 6

Här är Evas och Efvas lyxvåning som de nu säljer med över 5 miljoner kronor i vinst.
Bild 3 av 6

Redan när Trump blev president 2016 förklarade Eva Dahlgren att hon inte ville bo kvar i USA. Nu, två månader innan Trump möjligen avsätts, gör sångerskan verklighet av sitt "hot". Det är oklart om presidenten är informerad om prestigeförlusten det innebär att de två svenskorna lämnar USA.
Bild 4 av 6

Eva Dahlgen och Efva Attling är mångmiljonärer flera gånger om, samtidigt tycker de att New York är för "ojämlikt".
Bild 5 av 6

Donald Trump ligger illa till i höstens opinionsmätningar men det är för tidigt att räkna bort honom, oavsett vad Eva och Efva tycker.
Bild 6 av 6

Nu får svenskorna nöja sig med att leva lyxliv i Stockholm enbart.

Försäljningen sker av politiska skäl, hävdar paret.
– Nu känns allt med Amerika rätt främmande, särskilt för en svensk. Mänskliga relationer, hela den amerikanska kulturen, politiken, säger Eva Dahlgren till DN om beslutet att sälja, rapporterar Expressen.

Redan 2016 konstaterade Eva Dahlgren att om Donald Trump, 74, vinner presidentvalet i USA skulle hon och hustrun flytta tillbaka till Sverige nu – när Trump kanske väljs bort om två månader – gör man slag i saken.

Paret köpte våningen 2011 för 1,4 miljoner dollar, nu vill man ha 2 050 000 dollar, vilket innebär att sångerskan och designern inte bara får följa deras fina ideologiska kompass – dessutom gör de en nätt liten vinst på 5,7 miljoner kronor. Det måste vara härligt att vara både politiskt korrekt och tjäna miljontals kronor på kuppen.