Fredrik Reinfeldts nya drömhus på kändisön

Ett drömhus – på landet men nära stan.
Fredrik Reinfeldt och hans sambo Roberta Alenius har köpt sommarbostad.
Stoppa Pressarna kan avslöja att paret köpt en villa på kändisön Storholmen utanför Lidingö.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-06-18 kl 10:45 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldt, 53, har inte saknat arbete sedan han slutade med politiken efter åtta år som statsminister.

Den tidigare moderatledaren är en flitigt anlitad föreläsare och styrelseledamot och hans har även skrivit böcker som har sålt bra.

Bild 1 av 6fredrik reinfeldt hus stor 3 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna kan avslöja att den tidigare statsministern och hans sambo Roberta Alenius har köpt hus på kändisön Storholmen.
Bild 2 av 6fredrik reinfeldt hus stor5 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius vimlar gärna. Det är ju gratis gubevars och bygger hans varumärke och genererar än mer lukrativa föreläsningar och styrelseuppdrag som fyller den tidigare statsministerns plånbok.
Bild 3 av 6fredrik reinfeldt hus stor4 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius köpte huset för närmare 6 miljoner kronor. Det är ingenting för Reinfeldt som efter den politiska karriären ägnat mycken energi åt att berika sig själv. Den pekuniära drivkraften ter sig större än vad någonsin den ideologiska gjorde under hans år i maktens korridorer.
Bild 4 av 6fredrik reinfeldt hus stor2 1 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt med sin efterträdare Ann Kinberg Batra som i sin tur efterträddes av Ulf Kristersson. Reinfeldt undviker att kommentera dagsaktuell politik ett förhållningssätt han får både ris och ros för.
Bild 5 av 6fredrik reinfeldt hus stor1 2 - Stoppa Pressarna

Daniel Bergman, Cornelis Vreeswijk, Sofia Wistam, Christofer Fjellner, Staffan Götestam, Ebba Lindsö och Per Unckel är bara några av alla kändisar som har bott eller bor på Storholmen. Ön utanför Lidingö är som en magnet för de vackra, rika och framgångsrika.
Bild 6 av 6fredrik reinfeldt hus stor3 1 - Stoppa Pressarna

Här är villan som Fredrik och Roberta köpt på Storholmen. Nu håller grannarna tummarna för att den tidigare statsministern ska måla huset rött med vita knutar så att det smälter in bättre på kändisön.

Han undviker nogsamt att uttala sig om dagsaktuella politiska frågor. Något han både hyllas och kritiseras för.

Det kan ses som respektfullt gentemot efterträdare och de han arbetade med som fortfarande är verksamma inom politiken. Men hans förhållningssätt möter också en hel del kritik då man menar att han på så sätt undflyr sitt ansvar för samhällsutvecklingen – mycket av det som sker i vårt samhälle i dag är en följd av den politik Reinfeldt drev under sina år vid makten.

Hur Reinfeldt förhåller sig till kritiken är oklart men han kan i alla fall glädja sig åt att han drar in miljontals koronor varje år. Nu har den tidigare statsministern och hans sambo Roberta Alenius, 40, som han har dottern Alessia, 2, med, köpt en sommarbostad på Storholmen utanför Lidingö.