Fredrik Reinfeldts pengakris efter kokainrazzian

Det går tungt för Fredrik Reinfeldt efter kokainskandalen.
Omsättningen i hans bolag når en ny bottennivå.
Den forne statsministern har sin egen förklaring till krisen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-09-22 kl 07:48 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldts, 55, son Erik Reinfeldt, 25, greps av polisen efter att han uppträtt märkligt i trappuppgången till det hus där den tidigare toppolitikern är folkbokförd. När polispatrullen kom fram hittade de politikersonen i hissen, endast iförd kalsonger. Han var berusad och uppenbart påverkad av narkotika.

Det beslutades om att en husrannsakan skulle genomföras och man hittade sammanlagt 2,94 gram kokain, 10 000 kronor i femhundralappar och ett stort antal så kallade ”red line”-påsar som används vid narkotikaförsäljning.

Bild 1 av 6

Fredrik Reinfeldts bolag når ett nytt bottenrekord efter kokainskandalen.
Bild 2 av 6

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006 till 2014. Att polisen genomför en knarkrazzia hos honom är minst sagt anmärkningsvärt.
Bild 3 av 6

Fredrik Reinfeldts son Erik Reinfeldt hade kokain på sig och polisen sökte igenom bostaden där den tidigare statsministern är skriven.
Bild 4 av 6

Det var en alkoholstinn tillställning som Fredrik Reinfeldt tog med sonen på efter kokainrazzian.
Bild 5 av 6

Fredrik Reinfeldt tog med sonen Erik Reinfeldt på kändispremiär, bara en dryg månad efter kokainrazzian.
Bild 6 av 6

Mikael Persbrandt var en av gästerna som Fredrik och Erik Reinfeldt kunde mingla med efter kokaintillslaget.

Erik Reinfeldt erkände innehav men nekade till att ha langat kokain. Polisen kunde aldrig bevisa att han sålt narkotika och politikersonen dömdes till 120 dagsböter à 150 kronor.

För Fredrik Reinfeldt är det självfallet ytterst besvärande att polisen genomför en husrannsakan i bostaden där han är skriven, men det hindrade inte honom från att en dryg månad senare ta med sonen på en kändisfest där alkoholen flödade – något som fått andra gäster på tillställningen att reagera, vilket Stoppa Pressarna har rapporterat om.