Mest läst just nu:

Glenn Hyséns kompismöte med våldtäktsmannen

Glenn Hysén i möte med dömd våldtäktsman.
Nu berättar fotbollslegendaren om träffen med fotbollsprofilen som dömdes till tre års fängelse för två våldtäkter.
De bägge umgicks under en permission.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2019-11-06 kl 08:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om den dömde fotbollsprofilen som har vunnit SM-guld i sin sport och skördat stora framgångar.

Det var under en helgnatt i oktober 2018 som fotbollsprofilen och hans hustru hade en ung kvinna som gäst i våningen på den fashionabla adressen i Stockholms innerstad.

Bild 1 av 5

Glenn Hysén träffade sin gamle vän från den aktiva karriären. Mannen är dömd till tre års fängelse för våldtäkt och de bägge umgicks i samband med att mannen hade permission från fängelset.
Bild 2 av 5

Fotbollsprofilen har vunnit flera SM-guld. Han menar att sexet med kvinnan var ömsesidigt. Han sökte till sist prövningstillstånd hos högsta Domstolen, dock förgäves.
Bild 3 av 5

Till hovrättsförhandlingen bytte fotbollsprofilen advokat och anlitade den kände och framgångsrike Johan Eriksson, det hjälpte dock inte.
Bild 4 av 5

Tre polispatruller kom till fotbollsprofilen och hans hustrus våning på den exklusiva adressen i centrala Stockholm.
Bild 5 av 5

Fotbollsprofilens hustru begärde skilsmässa kring nyår men begäran återkallades sedan. Hon är mycket framgångsrik inom sitt yrke och har expanderat sin verksamhet utomlands under tiden maken har suttit fängslad.

Kvinnan skulle dagen efter arbeta i fotbollsprofilens hustrus verksamhet och var inbjuden för att övernatta.

Under kvällen åt man mat, ost, choklad och drack vin. Omkring midnatt gick samtliga och la sig.

Senare under natten smög fotbollsprofilen in till den unga kvinnan och våldtog henne i två omgångar. Mannen nekade till brott men dömdes i både tings- och hovrätt. Straffet blev tre års fängelse.

Mannens kända och framgångsrika hustru blev förkrossad och begärde skilsmässa, sedermera drogs den begäran dock tillbaka.

Efter domen har fotbollsprofilen avtjänat sitt straff på sexbrottsanstalten i Kristianstad. Om knappt ett år har mannen suttit inne två tredjedelar av tiden och då kan han bli frisläppt. Redan nu har han fått permissioner som ett led för en återanpassning till samhället.