Uppbrott

Hanna Hedlunds stora sorg efter skilsmässan

En riktigt tung tid.
Nu väljer Hanna Hedlund att avslöja sanningen om skilsmässan från Martin Stenmarck.
Det var betydligt tyngre än någon kunnat ana.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2023-08-16 kl 17:30 |

ProvaPremium

Vi har vant oss vid att Hanna Hedlund, 48, alltid sprudlar av glädje. Hon hyser en omistlig humoristisk ådra som hon får utlopp för, inte minst i succéshowerna med nära väninnan Pernilla Wahlgren, 55.

Bakom den glada ytan finns dock ett mörker och en sorg. Nu väljer Hanna att berätta sanningen om sitt mående efter skilsmässan från Martin Stenmarck, 50, för två år sedan.

Bild 1 av 6Hanna Hedlund Sorg Martin Stor - Stoppa Pressarna

Nu väljer Hanna Hedlund att berätta om sin tunga sorg efter skilsmässan från Martin Stenmarck.
Bild 2 av 6Hanna Hedlund Hockey Hunk Stor4 - Stoppa Pressarna

Hanna Hedlund och den mystiske Hockeyhunken vek inte från varandras sida. De var mycket nära varandra när de gick på en ishockeymatch i Kristianstad.
Bild 3 av 6Hanna Hedlund Hockey Hunk Stor2 - Stoppa Pressarna

Hanna Hedlund trivdes på hockeyn med sin dejt. Kristianstad förlorade matchen mot Mora men det verkade inte tynga sångerskan som bara hade ögon för sin hete Hockeyhunk.
Bild 4 av 6Vi ser Martin Stenmarck och Hanna Hedlund tillsammans på en premiär.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlunds skilsmässa kom som en chock.
Bild 5 av 6Till vänster ser vi en nedstämd Hanna Hedlund, till höger ser vi en allvarstyngd Martin Stenmarck.

Hanna Hedlund hade det riktigt tungt efter skilsmässan från Martin Stenmarck. Nu är hon singel igen.
Bild 6 av 6Hanna Hedlund Pernilla Stöd Stor - Stoppa Pressarna

Pernilla Wahlgren har funnits med hela tiden som ett fint stöd för Hanna Hedlund. Martin Stenmarck har tett sig mer övergiven.

De bägge var ett av våra mest omhuldade kändispar. Hanna och Martin tedde sig alltid så lyckliga.

Deras separation kom som en stor chock – ingen kunde ana vad som pågått bakom ytan.

Fick uthärda anklagelser

Både Hanna och Martin har inte velat tala om orsaken till skilsmässan även om hon i intervjuer har antytt att hon inte ”kände sig sedd”.

Den första tiden blev extra tung. På olika nätforum gick spekulationens vågor höga och speciellt Martin Stenmarck fick uthärda flera infama påståenden och anklagelser.

Med tiden har de bägge trots allt lyckats gå vidare. Både Hanna och Martin har funnit nya kärlekar men än så länge har de valt att vara hemliga och inte berätta om sina nya partners.

Överhuvudtaget har det forna paret valt att hålla tyst. Nu gör Hanna Hedlund ett undantag och sångerskan berättar om sin svåra kamp.

– Det har varit en sorg som behövt ha sin gilla gång, säger hon till Året Runt, rapporterar Hänt.

Parets långa tid tillsammans kom att göra det hela ännu svårare och mer omvälvande.

– Det var en så värdefull relation som varade i 22 år och som gav oss våra tre barn. Nu är jag på andra sidan, men det har varit en tuff tid då jag bara behövt få vara ledsen och vilsen. Bara fått tugga i mig och vara i de där känslorna, säger Hanna och fortsätter:

– Jag har gått igenom både sorg och en känsla av misslyckande, för att nu ha landat i att känna hur bra det blivit.

Det går inte att ta miste på att det har varit en omvälvande process för Hanna Hedlund. Det har tagit tid men nu verkar hon äntligen ha kommit tillrätta med sin sorg och saknad.

En viktig person

I sommar har Hanna Hedlund varit på turné med Diggiloo-gänget och hon är även aktuell med sin nya låt ”Redo nu”. Sången har en speciell betydelse för henne.

– Jag upplevde när jag separerade att sorgen påminde om sorgen efter min pappa som dog för sju år sedan. Jag insåg att det är samma typ av sorgearbete. När någon har gått bort så pratar man just om sorgearbetet. Folk har respekt för det och kan nästan berätta för en vilken fas man är i. Separationen påminde om den sorgen tyckte jag, berättade Hanna nyligen när hon medverkade i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Hanna Hedlund har landat i sig själv och försöker komma tillrätta med all sin saknad efter Martin Stenmarck som varit en så viktig person i hennes liv.

– Man kan tänka på någon med kärlek och minnas allt fint. Utan att bli ledsen, när man tänker på någon om någon har försvunnit, vare sig i det här livet eller i en relation.