Mest läst just nu:

Här är kändisarna med sitt namn på en vinflaska

Maria Montazami, Ernst Kirchsteiger, Per Morberg… Listan på svenska stjärnor som har egna viner kan göras lång. Spana in några av dem i bildspelet!

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2015-06-01 kl 08:56 |

ProvaPremium

Minns ni när var och annan kändis lanserade en parfym i eget namn? Den tiden verkar (nästan) vara förbi. Numera är det vinflaskor stjärnorna vill se sitt namn på.

Från och med 1 juni kan du, om du känner för det, köpa Joakim Thåströms egen sprit på Systembolaget. Den legendariske artisten har tillsammans med Brands For Fans tagit valt ut en brandy från Jerez i södra Spanien och har sedan en tid tillbaka funnits med i beställningssortimentet.

Bild 1 av 13

Klicka dig vidare för att se några av de kändisar som har lanserat vin i eget namn!

Bild 2 av 13

Alla som sett Ernst Kirchsteiger på TV vet att han är ett fan av Italien. Därför är det kanske inte så otippat att hans eget vin är utvalt från Toscana. 99 kronor kostar det och har (såklart) ett citat på flaskans etikett.

Bild 3 av 13

TV-kocken Tina Nordström har såklart också ett eget vin. ”Le Bistro” heter det och kostar bara 69 kronor.

Bild 4 av 13

Maria Montazami har även lanserat egna viner.

Bild 5 av 13

”Bärig och ungdomlig”. Så beskrivs Per Morbergs röda vin som numera verkar synas på diskbänken i var och vartannat hem.

Bild 6 av 13

Den som inte sett ”Perfect Day” av Hannah Widell och Amanda Schulman swisha förbi i Instagramflödet måste vara blind. Systrarnas ljusa rosé har snabbt blivit en hit i sociala medier och hyllats av en rad dryckesexperter.

Bild 7 av 13

Plura Jonssons spanska rödvin ”Svarta Tuppen” har funnits i butik i ett och ett halvt år och kostar en hundralapp.

Bild 8 av 13

En fruktig Zinfandel finns i Laila Bagges namn för 89 kronor för den som känner sig sugen.

Bild 9 av 13

Senast ut i raden att lansera vin i sitt eget namn är Marie Serneholt. Hennes ekologiska Amare kostar 99 kronor och finns i beställningssortimentet.

Bild 10 av 13

Se hit alla som gillar bubbel! Magasindrottningen Amelia Adamo har grävt i sina italienska rötter och lanserat en prosecco och ett mousserande, alkoholfritt rosé.

Bild 11 av 13

I samma veva som Kent släppte albumet ”Jag är inte rädd för mörkret” för tre år sedan lanserade även bandet hela tre sorters vin. Två röda och ett vitt, som för tillfället verkar ha minskat till ett vitt och ett rött i antalet i Systembolagets beställningssortiment. Priset ligger på knappa två hundra kronor.

Bild 12 av 13

”Sommartider, hej hej, sommartider”. Per Gessles eget vin har fått sitt namn efter den populära Gyllene Tider-dängan och finns både på flaska och box.

Bild 13 av 13

Till skillnad mot resten av gänget satsar Thåström på sprit istället för vin. Och smakar det så kostar det. 399 kronor närmare bestämt.

Men sångaren, men sin ”Thåströms Spanska”, är ganska ensam i sitt slag med att lansera en spritsort i sitt eget namn. Desto vanligare är det istället att stjärnor väljer att sätta sitt namn på etiketten på vin.

Livsnjutare som Ernst Kirchsteiger och Maria Montazami har var sina varianter och nu i våras lanserade även sångerskan och programledaren Marie Serneholt sitt egna röda. 

Nyfiken på vilka fler kändisar som blivit med viner? Kolla in bildspelet!