Hemliga gruppen som ska hjälpa Paolo Roberto

Så ska hemliga gruppen hjälpa den skandaliserade programledaren.
Stoppa Pressarna kan avslöja att flera inflytelserika profiler har engagerat sig i Paolo Robertos öde.
Omfattande insatser planeras nu i det tysta för den sparkade programledarens comeback av en välkänd vd, en affärskvinna, en toppolitiker och en kändisvän.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2020-06-09 kl 19:02 |

ProvaPremium

Läget behöver inte vara helt hopplöst för Paolo Roberto, 51, trots allt.

Stoppa Pressarna kan i dag avslöja att en hemlig grupp med vänner och bekanta till den sparkade programledaren har beslutat sig för att hjälpa honom. De har genom åren uppskattat hans vänskap och nu vill de betala igen.

Bild 1 av 12

Stoppa Pressarna kan avslöja den hemliga gruppen som ska hjälpa Paolo Roberto tillbaka. En känd vd, en framgångsrik affärskvinna, en toppolitiker och en kändisvän drar nu upp planerna i det tysta.
Bild 2 av 12

Paolo Roberto har sagt att han vill jobba med mat och träning framöver. Gruppen har redan börjat utröna vilka möjligheter som finns.
Bild 3 av 12

Paolo Robertos omtalade intervju med Jenny Strömstedt i TV4 bidrog till att hetsjakten mot honom blev etter värre.
Bild 4 av 12

Den hemliga gruppens medlemmar känner Paolo Roberto sedan gammalt och vill nu hjälpa honom tillbaka.
Bild 5 av 12

Paolo Roberto vill arbeta som tränare och har redan börjat publicera träningstips på Instagram.
Bild 6 av 12

Paolo Roberto skrev ett långt inlägg bara timmar efter att han gripits för sexköp, han förstod att hans tillvaro skulle rämna.
Bild 7 av 12

Byggvaruhuskedjan K-Rauta var snabba med att bryta med Paolo Roberto efter sexköpet.
Bild 8 av 12

Polisens spanare hade koll på lägenhetsbordellen och kunde se programledaren smyga in.
Bild 9 av 12

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen dumpade omedelbart ex-boxaren. Efter skandalen har hennes följarantal på Instagram ökat från 15 000 till över 89 000.
Bild 10 av 12

Tre personer sitter nu häktade som misstänkta för grovt koppleri och människohandel. Samtidigt utreds Paolo för oaktsam våldtäkt.
Bild 11 av 12

Runar Sögaards försvarstal för Paolo blev startskottet för den hemliga gruppen som ska hjälpa honom. Även Janne Josefsson tycker att debatten kring Paolo Roberto måste nyanseras.
Bild 12 av 12

Paolo Roberto försöker nu så sakteliga bygga upp en ny tillvaro och den hemliga gruppen gör allt de kan för att hjälpa honom.

– Hetsjakten har gått på tok för långt, de tar alla avstånd från det han har gjort, men att dra honom i rännstenen på det sätt som skett för Paolo är djupt orättvist, någon måtta får det vara, avslöjar en person i gruppens närhet.

Stoppa Pressarnas källa är inte direkt inblandad i den hemliga gruppen men har fungerat som bollplank åt vissa av medlemmarna.

Alla i gruppen är överens om att Paolo Roberto har blivit för hårt behandlad i media i allmänhet och i sociala medier i synnerhet.
– Jag vet att initiativet kom igång efter att Runar Sögaard hade skrivit på Facebook om hur äcklad han blev av all hets mot Paolo, rent spontant snackade man ihop sig och drog upp de första riktlinjerna, säger Stoppa Pressarnas källa.