Olycksfall

Jan Guillou bröt benet på efterfest med lesbisk duo på hotellrum

Efterfesten blev inte som det var tänkt.
Jan Guillou ville imponera på ett par lesbiska norska tjejer.
Det slutade med att han bröt lårbenshalsen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-06-14 kl 06:36 |

ProvaPremium

Jan Guillou, 78, är en riktig kraftkarl. Trots att han i någon måtto får sägas vara lite till åren kommen så har han kvar sin påtagligt maskulina framtoning och vältränade look.

Men inte ens Jan Guillou kan hindra naturens gång och när vi blir äldre blir vi också skörare. Nu har han brutit lårbenshalsen efter ett fall på en efterfest.

Bild 1 av 11

Jan Guillous efterfest med en norsk lesbisk duo på hotellrummet blev inte som han hade tänkt sig. Det slutade med att han bröt benet.
Bild 2 av 11

Jan Guillou och hustrun Ann-Marie Skarp som är bokförläggare.
Bild 3 av 11

Jan Guillou kritiserade Felix Herngren efter regissörens omstridda babianjakt i Sydafrika.
Bild 4 av 11

Jan Guillou och Leif GW Persson var en gång i tiden goda vänner. Numera bråkar de så fort de får möjlighet och Guillou ger sig på även professorn i intervjun där han anklagar Läckberg för lögn.
Bild 5 av 11

Jan Guillou är en livsnjutare och gör ingen hemlighet av att han gillar vin.
Bild 6 av 11

Ensam är stark. Jan Guillou har inte många vänner, men han har integritet. Han fördriver ofta sina dagar i solitär kontemplation vid en bardisk.
Bild 7 av 11

Jan Guillou tycks vara väldigt ensam, han fördriver sina dagar med promenader och vid bardiskar.
Bild 8 av 11

Guillous mest kända böcker är serien om den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton.
Bild 9 av 11

Jan Guillou och kronprinsessan Victoria har träffats många gånger genom åren.
Bild 10 av 11

Den lesbiska duon Tine Kjær och Anne Holt skulle festa med Jan Guillou på ett norskt hotellrum. Det slutade med ambulanstransport efter att författaren försökt imponera på tjejerna.
Bild 11 av 11

Författarna och vännerna Anne Holt och Jan Guillou i Piratförlagets monter under bokmässan i Göteborg.

Författaren och hustrun var på besökt i vårt västra grannland. Jan Guillou och hans norska kollega Anne Holt, 63, hade precis genomfört ett litterärt framträdande. Även deras respektive fruar Ann-Marie Skarp, 70, och Tine Kjaer, 54, var på plats.

Anne Holt, var tidigare justitieminister i Norge och blev sedermera författare. Hon är lesbisk men har utsatts för kritik av delar av den norska gayrörelsen (LLH) för att hon under lång tid inte öppet talade om sin läggning.

Norskan är emellertid, likt sin vän Jan Guillou, stridbar och slog tillbaka och kritiserade LLH offentligt – sedan dess ett horn i sidan till gayaktivister. För 22 år sedan ingick hon partnerskap med författaren Tine Kjær på norska ambassaden i Stockholm och paret är ett slags motvilliga norska varianter av ”Eva & Efva”.