Skatt

Jan Guillou slåss i domstol för att slippa betala skatt

Tuffa bud.
Jan Guillou överklagar förvaltningsrättens dom i tvisten med skatteverket.
Nu växlar författaren upp – han är redo att anlita en stjärnadvokat för att slippa betala skatt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-06-23 kl 18:30 |

ProvaPremium

Författaren som vid flera tillfällen hävdat att han vill betala så mycket skatt han någonsin kan förlorade i förvaltningsrätten som nu påför honom förmånsbeskattning. Och nu ska Jan Guillou överklaga till kammarrätten.

Han menar på att förvaltningsrätten har fel i sin dom.

Bild 1 av 8

Jan Guillou har alltid hävdat att han vill betala så mycket skatt som möjligt, trots det tar nu strid i högre instans för att slippa betala skatt.
Bild 2 av 8

Den lesbiska duon Tine Kjær och Anne Holt skulle festa med Jan Guillou på ett norskt hotellrum. Det slutade med ambulanstransport efter att författaren försökt imponera på tjejerna.
Bild 3 av 8

Jan Guillou och hustrun Anne-Marie Skarp som är bokförläggare. Kanske hon bör köra bilen framöver med tanke på den mystiska olyckan.
Bild 4 av 8

Här är Jan Guillou med kronprinsessan Victoria i Riddarhuset. Han är uppenbart förtjust.
Bild 5 av 8

Jan Guillou fördriver sin tid vid bardiskar mitt på dagen. Författaren är mer ensam än någonsin.
Bild 6 av 8

Jan Guillou tycks vara väldigt ensam, han fördriver sina dagar med promenader och vid bardiskar när han inte väjer för mystiska cyklister som ingen annan har sett.
Bild 7 av 8

Nu är Jan Guillou lite indisponibel då han brutit benet på en efterfest på ett norskt hotellrum.
Bild 8 av 8

En gång i tiden var Jan Guillou och Leif GW Persson nära vänner. Men den store journalisten har en tendens att bryta med sina vänner, och naturligtvis är det aldrig hans fel.

– Jag är inte krukmakare, jag är författare, säger Jan Guillou till Expressen.

Det var i samband med en skatterevision av hans bolag kom skatteverket fram till att bolagets författerianläggning utanför Östhammar norr om Stockholm utgör en skattepliktig förmån – Guillou hävdar att han behöver en 174 kvadratmeter stor villa för att skriva sina spännande äventyrsböcker.

Författaren överklagade skatteverkets beslut till förvaltningsrätten som nu kommit med sin dom, vilket Stoppa Pressarna rapporterat om.